Eerste zomeractiviteiten voor ouderen van start

Ook dit jaar heeft Actief Samenleven een bedrag gekregen van het Oranjefonds voor het organiseren van zomeractiviteiten voor ouderen. De helft van het bedrag gaat naar de Samen Op Pad groep van Stichting Welzijnswerk Hoogeveen en de andere helft naar de bewoners van de Oosterhof. In eerste instantie was dit bedoeld voor Tiedverdrief uit Pesse maar zij gaven aan dit toch niet te zien zitten door corona.

 

Op donderdag 15 juli heeft de Samen op Pad groep genoten van een heerlijke High Tea bij restaurant de Sluiswachter bij de Dieverbrug in Dwingeloo. De deelnemers hadden elkaar 1,5 half jaar niet gezien dus er viel heel wat bij te kletsen.

Zaterdag 17 juli was het eerste uitstapje voor de bewoners van de Oosterhof. Om drie uur ging het gezelschap aan boord van de rondvaartboot van Rederij Peters in Ommen voor een mooie tocht van Ommen naar Vilsteren en weer terug. Aansluitend was het genieten van een heerlijk maal bij Bij Hup in Pesse. Het was een prachtige middag.

Voor het uitje van de Oosterhof is door WB Autoservice uit Pesse een busje beschikbaar gesteld en onze vaste sponsor garage Wemmenhove uit Zuidwolde heeft een 7 persoons personenauto beschikbaar gesteld. Top, zulke maatschappelijk betrokken ondernemers.

Voor de komende weken staan voor beide groepen nog leuke activiteiten op het programma. foto: Actief Samenleven

Deel dit bericht!

Geef een antwoord