Tot en met maandag 19 juli geen reizigerstesten bij GGD Drenthe

Testen voor je reis? Tot en met maandag 19 juli kan dit niet bij GGD Drenthe. Het lab dat onze testen (en van een aantal andere regio’s) analyseert, kan de uitslagen niet tijdig doorgeven. Daarom sluiten wij deze dagen onze reizigersteststraten. Maandag wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Reizigers die vandaag zijn getest, of voor dit weekend een testafspraak hebben staan, ontvangen een sms. Zij worden daarin gevraagd zo snel mogelijk een testafspraak te maken via testenvoorjereis.nl bij een andere testaanbieder.

Ga naar testenvoorjereis.nl en maak online een afspraak
Er komen steeds meer testfaciliteiten bij waar je gratis kunt testen. Dit kan een sneltest of een PCR-test zijn. Zoek vooraf goed uit wat het land van bestemming (en de doorreis) van je vraagt. Dit vind je op wijsopreis.nl.

Geen DigiD nodig bij een online afspraak
Maak je online een afspraak, dan zie je daar nooit GGD-locaties bij staan. Voor een GGD-locatie maak je altijd telefonisch een afspraak en is een DigiD noodzakelijk (ook voor kinderen). Maak je online een afspraak, dan kom je altijd bij een andere testaanbieder terecht en heb je géén DigiD nodig. Je krijgt dan bij de negatieve testuitslag een ophaalcode. Die vul je in op de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl (voor een papieren bewijs). Hiermee kun je in Nederland aan boord van een vliegtuig, trein, bus of boot. En kun je de grens over met de auto.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord