Algemeen

Hans kan toch nog bij huwelijk van zijn dochter aanwezig zijn door medewerking Stichting Ambulance Wens

Hoogeveen – Mede door Stichting Ambulance Wens en flink meedenken van de behandelend arts van Hans Omlo, kon deze vrijdagmiddag toch nog zijn dochter en stralende bruid Gillian weggeven op het gemeentehuis in Hoogeveen aan haar (aanstaande) man Jeroen.

Hans is zeer ernstig ziek, maar dat weerhield hem er niet van om zijn dochter deze middag weg te geven aan haar aanstaande man. Maar het noodlot sloeg donderdag toe en Hans moest met spoed worden opgenomen in het ziekenhuis. Hier kreeg de behandelend arts te horen van de familie dat Hans ondank alles toch graag bij de huwelijksvoltrekking van zijn dochter en aanstaande schoonzoon en natuurlijk zijn kleinkind wilde zijn. De arts heeft dan ook alles op alles gezet om Hans zo ver te helpen dat deze wel een uurtje het ziekenhuis kon verlaten om bij het huwelijk van Gillian en Jeroen te zijn. Alleen het vervoer vanuit het ziekenhuis in Emmen naar het  gemeentehuis in Hoogeveen was nog een dingetje. Dit omdat dit wel moest onder begeleiding van professioneel ambulancepersoneel en een ambulance met comfortabele brancard. Door snel en adequaat handelen kon er ook nog op tijd de hulp worden ingeroepen van Stichting Ambulance Wens. Gelukkig kon Hans zijn wens op het laatste moment toch nog doorgaan en Hans, bruidspaar en alle genodigden hebben genoten van deze prachtige trouwceremonie.

Wat is Stichting Ambulance Wens?

Stichting Ambulance Wens is opgezet(26-2-2007) als aanvulling op de verzorging van immobiele terminale patiënten. Er zijn nog teveel patiënten die overlijden zonder dat ze echt alles hebben kunnen afsluiten. Eén van die oorzaken is het onvermogen bepaalde wensen te realiseren doordat de patiënt niet langer mobiel is en andere bestaande voorzieningen hiertoe tekort schieten. De stichting is dus opgezet om mensen te helpen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer.

 

Een gebeurtenis tijdens het werk van Kees Veldboer, ambulance chauffeur (en tevens oprichter van Stichting Ambulance Wens), werd de aanleiding voor de oprichting van Stichting Ambulance Wens.

Kees Veldboer maakte in Rotterdam tijdens een ambulancerit de laatste wens mogelijk van de inmiddels overleden, voormalig zeeman, dhr. Stefanutto. Deze patiënt wilde zo graag nog één keer op een schip varen, aldus geschiedde.

Andere voorbeelden van wat we voor mensen met een levensbedreigende ziekte en een korte levensverwachting zou kunnen betekenen, zijn bijvoorbeeld een bezoek aan het strand, een bezoek aan een naaste die zelf ook niet meer mobiel is, het bezoek aan een bepaalde plaats waar de patiënt bijzondere herinneringen aan heeft, etc. Eenvoudige zaken.

Maar ook meer uitgebreide wensen zijn mogelijk om te realiseren. Hierbij valt te denken aan het maken van een boottocht, bezoek aan een concert, attractie etc. Vanzelfsprekend gebeurt dat alles onder begeleiding van professioneel ambulancepersoneel en een ambulance met comfortabele brancard.

Foto: Martin Schonewille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen