foto: Pixabay
Gezondheid

Mondneusmaskers opnieuw verplicht op alle locaties Treant Zorggroep

Vanaf vandaag, donderdag 15 juli, is het dragen van een mondneusmasker op alle locaties van Treant Zorggroep weer verplicht.

Alle patiënten, bewoners, cliënten en bezoekers (vanaf 13 jaar) ontvangen bij de ingang van de Treant-locaties een medisch mondneusmasker. Het dragen van een eigen stoffen mondkapje is niet toegestaan.

Het besluit om de mondkapjesplicht opnieuw in te voeren is genomen naar aanleiding van het oplopende aantal coronabesmettingen in de regio en in de rest van het land. Het betreft een voorzorgsmaatregel om de veiligheid van patiënten, bewoners, cliënten, bezoekers en medewerkers zo goed mogelijk te waarborgen en verdere besmettingen te voorkomen.

Overige coronamaatregelen

Naast het dragen van een mondneusmasker blijven de andere coronamaatregelen van kracht om verspreiding van het virus te voorkomen. Zo is het belangrijk om 1,5 meter afstand te houden. Bezoekers die verkoudheidsklachten hebben of in een risicogebied zijn geweest wordt gevraagd niet naar onze locaties te komen. Ook geldt op de ziekenhuislocaties een aangepaste bezoekregeling. Op onze coronapagina’s vindt u een overzicht van alle maatregelen.

De mondneusmaskerplicht geldt niet:

  • voor patiënten in verpleegkamers van het ziekenhuis;
  • voor bewoners en cliënten van onze woonzorgcentra in hun eigen kamer/appartement;
  • wanneer vanwege medische of psychogeriatrische redenen het dragen van een mondneusmasker niet mogelijk is;
  • voor kinderen jonger dan 13 jaar.

Het dragen van een mondneusmasker geldt voor alle locaties van Treant Zorggroep: de drie ziekenhuislocaties in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal, de zeventien woonzorgcentra in Drenthe en de buitenpoli in Veendam.

Kunt u om medisch noodzakelijke redenen geen mondneusmasker dragen en heeft u binnenkort een afspraak of komt u op bezoek? Neem dan van tevoren contact op met de desbetreffende afdeling of locatie.

Geef een reactie