Algemeen

Besmettingen tijdens galafeest in Hoogeveen

Hoogeveen – Afgelopen week was er voor veel scholieren een reden tot een feestje, zij hadden namelijk hun diploma gehaald en mochten de school verlaten. Dit werd gevierd met een heus gala in het pand van De Beren.  Tijdens dit feest zijn er diverse Coronabesmettingen geconstateerd. 

Volgens gegevens bij de GGD zijn er maar liefst 31 mensen besmet geraakt tijdens het feest. Bij Pand 3&40 is geen van de bezoekers met een Covid-19 besmetting naar binnen gekomen, ook is er niemand besmet geraakt in het pand. Dit komt aldus de eigenaar door het strenge beleid wat zij voeren. De eigenaar van Pand 3&40 die ook eigenaresse is van een snelteststraat heeft deze ook ingezet bij de ingang van haar kroeg. Niemand kwam pand 3&40 in zonder eerst een negatieve test te hebben afgelegd. Door te testen zijn er acht positieve testen bij de ingang ontdekt. Deze mensen zijn ook allemaal naar huis toe gestuurd.

Bij restaurant De Beren aan de Van Echtenstraat werd gebruik gemaakt van de QR-code in de app. Studenten die naar binnen wilden hebben de code moeten laten scannen voor toegang. Volgens een medewerker van De Beren was er één student die wel klachten had, maar toch een negatieve test kon laten zien. Deze student heeft dus ook toegang gekregen tot de feestlocatie. Een medewerker van De Beren zit momenteel  met een besmetting in thuisisolatie.

Navraag bij de GGD leert dat er 31 besmettingen waren tijdens en na het gala bij De Beren. Er kan op dit moment nog niet worden gemeld of de besmettingen in het pand van De Beren hebben plaats gevonden of er buiten.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: