Politie waarschuwt voor woninginbraken in vakantieperiode

Hoogeveen – Vakantietijd is inbraaktijd. Reden voor de politie om extra aandacht te besteden aan preventie en surveillance. Inbrekerszijn op hun zoektocht naar buit richten zij zich bij hun tocht door de straten op standaardsignalen bij huizen waarvan de bewoners langere tijd weg zijn. Zorg dat die signalen er niet zijn. Dat verkleint de kans op een nare thuiskomst. er wordt vaak in ingebroken bij een woning waar de dagen ervoor een caravan op de oprit heeft gestaan. Dat is niet het enige waar vakantiegangers rekening mee kunnen houden.

Signalen
Uitpuilende brievenbussen, gesloten gordijnen, geen licht aan in avondschemer zijn de belangrijkste signalen die iedereen kan voorkomen. Geef het huis een bewoonde indruk, is het advies. Maar dieven struinen niet alleen straten af. Hetzelfde doen ze telefonisch en via de sociale media. Voicemails met vakantiemeldingen en vandaag geplaatste foto’s of berichten van vakantiepret aan de Cote d’Azur betekenen dat de bewoners de komende nacht in ieder geval nog niet thuis zijn.

Om inbrekers op heterdaad te kunnen betrappen heeft de politie uw hulp nodig. Bel altijd 112 als u in uw buurt iets verdachts ziet of hoort. Wees alert op elke vreemde situatie, ook al lijkt het voor u onbelangrijk. Let op personen die niet in uw buurt thuishoren en die bijzonder veel aandacht hebben voor de huizen en/of de omgeving. Noteer hoe ze eruit zien. Noteer ook het merk, type en kenteken van eventuele voertuigen en maak zo mogelijk foto’s. Zo kan de politie samen met u de misdaad bestrijden.

Samenwerken om inbraken te voorkomen
Uiteraard doet de politie er alles aan om inbraken op te lossen, de dader(s) aan te houden en eventuele gestolen spullen terug te geven aan de eigenaren. Na een inbraak doet de politie altijd een buurtonderzoek en in de meeste gevallen wordt sporenonderzoek gedaan. Er is een speciaal woninginbrakenteam dat inbraken onderzoekt. Tijdens de zomerperiode worden er ook preventie-acties gehouden en er is extra surveillance. Als er onverhoopt toch wordt ingebroken dan ontvangen wijkbewoners een brief met tips om inbraken zo veel mogelijk te voorkomen.

Op de Alteveerstraat zijn mobiel camera’s geplaatst, en spandoeken opgehangen om vakantiegangers attent te maken op de forse piek van inbraken tijdens de vakantieperiode .

 

bty
bty
Deel dit bericht!

Geef een antwoord