Steun de fietstocht en help de strijd tegen Metabole ziektes

Liam is geboren met een stofwisselingsziekte, ook wel metabole ziekte genoemd. Er zijn vele vormen en de meeste zijn ongeneeslijk! In Nederland zijn metabole ziektes één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen. Er ontbreekt vaak een eiwit, waardoor de chemische fabriek van het lichaam niet goed werkt en steeds meer schade aan organen optreedt. Kinderen worden met een meervoudige beperking geboren en overlijden vaak jong. “Liam wordt binnenkort alweer twee jaar, een ontzettend groot cadeau”, vertelt Rolf. “Er zijn veel kindjes met deze ziektes die de twee jaar niet halen.

Onderzoek is nodig voor vroegtijdige diagnose (tijdens de zwangerschap) en behandeling. Stichting Metakids zet zich hiervoor in.

In het belang van Liam en alle andere kinderen met een metabole ziekte willen wij ook graag ons steentje bijdragen. Daarom fietsen wij op 28 augustus 2021 van Nieuwegein naar Zuidwolde (Drenthe), onze geboorteplaatsen. Dit als link naar de oorzaak van de ziekte: een foutje in de genen van ons beide. Deze symbolische 140 km leggen we ongetraind af.  Zo willen we aandacht vragen voor metabole ziektes, die relatief onbekend zijn, en geld inzamelen voor Metakids.

Door een donatie, adopteer je symbolisch Liam’s foute gen. Je ontvangt na donatie een certificaat plus een toelichting van de gevolgen van deze ziekte.

Steun je ons met een donatie?

Elke euro telt!

www.fietsenvoorliam.nl

Deel dit bericht!

Geef een antwoord