Algemeen

Uitgaansgelegenheden mogen gesloten worden bij niet juist controleren test/vaccinatiebewijzen

Hoogeveen – De Drentse burgemeesters doen een beroep op eigenaren van uitgaansgelegenheden en jongeren die coronaregels aan hun laars lappen. Ze hopen dat ze de uitgaansgelegenheden de verantwoordelijkheid nemen om bezoekers goed te controleren voordat ze worden toegelaten in een uitgaangelegenheid.

Burgemeester Marco Out van Assen en woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe geeft aan dat er strenger gecontroleerd gaat worden dat er zo nodig een horecagelegenheid gesloten wordt. Dit zal pas gebeuren als na een officiële waarschuwing de aan de laars gelapt worden. ,,Het kan niet zo zijn dat jeugd met een gekopieerde QR-code en zonder het tonen van ID-bewijs een horecagelegenheid in komt om daar hutje mutje te gaan feesten. Daar ligt een verantwoordelijkheid voor de ondernemers, maar het is ook een oproep aan jongeren en ouders om niet te gaan sjoemelen met testen of vaccinatiebewijzen.”

De bezorgdheid komt vooral uit het feit dat er een oplopende aantal besmettingen plaats vindt in het uitgaansleven. Het kabinet heeft  gisteren heeft het Outbreak Management Team (OMT) om een spoedadvies gevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen