Gezondheid

Prikafspraak maken voor Janssen? In Drenthe kun je komende zondag nog terecht

Ben je 18 jaar of ouder en nog niet gevaccineerd, dan kun je een afspraak maken voor het Janssen vaccin. Dan ben je met één prik klaar! In Drenthe is vooralsnog alleen komende zondag nog plek. Wil je een afspraak, bel dan het speciale afsprakennummer voor Janssen. Dat is 0800-1295.

Het aantal Janssen vaccins is beperkt 
In elke GGD-regio is er een locatie waar een afspraak gemaakt kan worden voor een Janssen-vaccinatie. Niet op alle GGD-locaties is vaccineren met Janssen mogelijk. In Drenthe prikken we Janssen een aantal dagen in Assen. Vooralsnog is hier alleen komende zondag nog plek.

Heb je al een eerste afspraak staan voor Pfizer of Moderna? 
Dan kan je afspraak omgezet worden naar een Janssen vaccin. Bel hiervoor het speciale afsprakennummer voor Janssen. Dat is 0800-1295. Je bestaande afspraak wordt dan gelijk voor je afgezegd en een nieuwe voor Janssen gepland.

Lukt het niet een afspraak te maken of kun je niet? 
Overleg dan met de afsprakenlijn. Mogelijk is er in een andere regio nog plek of kun je op een wachtlijst geplaatst worden. Je krijgt dan een bericht wanneer er weer Janssen beschikbaar is.

Wanneer kom je niet in aanmerking? 

  • Het RIVM adviseert zwangere vrouwen om zich alleen te laten vaccineren met een mRNA-vaccin. Janssen is geen mRNA-vaccin.
  • Als je al een eerste vaccinatie hebt gehad met een ander vaccin, krijg je ook de tweede met datzelfde vaccin. Het is dan niet mogelijk om gebruik te maken van de Janssen-keuzeoptie.

QR-code CoronaCheck binnen Nederland
Vanaf zaterdag 10 juli volgt twee weken na de vaccinatie een QR-code waarmee je toegang tot een evenement of horecagelegenheid krijgt. Lees hier meer.  Tot die datum is dit nog na 24 uur.

Meer informatie lees je op coronavaccinatie.nl/ikwiljanssen
Lees meer informatie over het Janssen vaccin, zoals de bescherming en de zeer zeldzame bijwerkingen, op rijksoverheid.nl en de site van het College ter beoordeling van geneesmiddelen.

Geef een reactie