Plaatselijk belang Nieuwlande ontvangt cheque voor viering 100-jarig jubileum

Nieuwlande – Dinsdagmiddag  kwam wethouder Janita Tabak naar Nieuwlande om een mooie cheque uit te reiken aan het bestuur van Plaatselijk belang.
Waar maandagavond nog samen met haar collega mee mocht vieren dat er een nieuw bestuur voor het MFC de Opsteker  naar voren kwam, was het nu aan haar om een mooi cadeautje te overhandigen aan het dorp. Sinds 2016 ontvangt de gemeente elk jaar een bedrag vanuit de provincie om lokale initiatieven te ondersteunen die de leefbaarheid op het platteland een impuls geven. De laatste keer dat dit bedrag werd toegekend was in 2020. Vanwege de coronacrisis is het bedrag doorgeschoven naar 2021.
Veel aanvragen zijn er niet geweest, uiteindelijk is er van de 56.721 euro die beschikbaar is 8419 euro toegekend. Op 2 december a.s. bestaat de vereniging Plaatselijk belang Nieuwlande 100 jaar. Dit moet natuurlijk gevierd worden en het bestuur van PB had een subsidieaanvraag ingediend bij het project Vitaal Platteland. Het is de bedoeling om een jubileumkrant uit te geven en om een soort van overzichtstentoonstelling in te richten over dat 100-jarig bestaan van de vereniging. Plaatselijk belang Nieuwlande krijgt 3000 euro toegekend voor een jubileumkrant en een tentoonstelling. Een mooie Opsteker natuurlijk voor de vereniging en we gaan dan ook zo snel mogelijk aan de slag om de krant en de tentoonstelling te laten slagen. Een feestje voor het hele dorp komt er ook vast nog wel zo aan het einde van dit jaar 2021. Foto: De Nieuwslander
Deel dit bericht!

Geef een antwoord