Algemeen

Ontwerp provinciaal inpassingsplan Drentse Zonneroute A37 ter inzage

Het ontwerp provinciaal inpassingsplan (PIP) Drentse Zonneroute A37 ligt van donderdag 8 juli tot en met donderdag 9 september 2021 voor iedereen ter inzage. In deze periode is het voor iedereen die dat wil, mogelijk om een zienswijze in te dienen. Er is gekozen voor een provinciaal inpassingsplan, dat fungeert als bestemmingsplan voor de drie gemeenten waar de zonneroute doorheen loopt. Het inpassingsplan maakt de plaatsing van zonnepanelen op de rijksgronden langs de A37 ruimtelijk mogelijk.

De periode van terinzagelegging is in totaal negen weken. Dat is drie weken langer dan gebruikelijk, vanwege de zomervakantie. Iedereen kan het ontwerp provinciaal inpassingplan inzien via de website www.provincie.drenthe.nl/actueel/bekendmakingen(verwijst naar een andere website). Daarnaast is er de mogelijkheid om op afspraak de stukken in te zien op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur in het provinciehuis in Assen en in de gemeentehuizen van Hoogeveen, Emmen en Coevorden.

Een zienswijze kan schriftelijke of mondeling worden ingediend. Een schriftelijke zienswijzen dient gericht te worden aan Provinciale Staten van Drenthe, Postbus 122, 9400 AA in Assen. Iedereen die een mondelinge zienswijze wil indienen kan hiervoor een afspraak maken in het provinciehuis in Assen of in het gemeentehuis van Hoogeveen, Emmen en Coevorden.

Inloopbijeenkomsten

In de laatste drie weken van de periode waarin het ontwerp provinciaal inpassingsplan ter inzage ligt, worden inloopbijeenkomsten gehouden in Hoogeveen, Nieuwlande, Emmen en Coevorden. Tijdens deze inloopbijeenkomsten kunnen belangstellenden de stukken inzien, vragen stellen en is er de mogelijkheid om een mondelingen zienswijze in te dienen. De data voor deze bijeenkomsten zijn vanaf augustus te vinden op de website  www.provincie.drenthe.nl/diversen/drentse-zonneroute/(verwijst naar een andere website)

Het definitieve provinciale inpassingsplan wordt in het najaar ter vaststelling voorgelegd aan Provinciale Staten.

Drentse zonneroute A37

De verkenning Drentse Zonneroute A37 maakt onderdeel uit van het ‘Pilotprogramma Hernieuwbare Energie op Rijks(waterstaat)gronden’. Uit de verkenning blijkt dat ruim 200 hectare van het gebied rondom de A37 geschikt is voor het opwekken van zonne-energie. De zonneroute is opgenomen in de RES 1.0 en past binnen de ambitie van de drie gemeenten en provincie in het streven naar meervoudig ruimtegebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen