Nacht zonder dak brengt ruim 2200 euro op

Noordscheschut – De teller van de donaties die waren gedaan voor ” Nacht zonder dak” stond maandagavond op ruim 2200 euro. Ook dit jaar deed de jeugd afgelopen weekend mee vanuit Noordscheschut & Nieuweroord mee aan ‘Nacht zonder dak’ .
Het was een leuke avond/nacht die deze keer zonder plensbuien verliep zoals in september vorig jaar.  Naast het avontuur om in een zelfgemaakte hut te slapen  was er een kampvuur en was er muziek.  Nacht Zonder Dak is een actie waarbij je een nacht doorbrengt in een zelfgemaakt krotje van kartonnen dozen. Een uniek evenement waarbij bewustwording, plezier maken en iets doen voor een ander hand in hand gaan. De opbrengst van de actie gaat naar jongerenprojecten van Tearfund.
OEGANDA
Ondanks dat de natuur in Oeganda prachtig is, zijn er op het platteland vaak weinig kansen. Veel jonge mensen gaan daarom op zoek naar een beter leven in de hoofdstad Kampala. Helaas is het leven in de stad erg hard en veel jongeren komen op straat terecht. Om te overleven kiezen veel jonge meiden noodgedwongen voor de prostitutie. Dat is vaak de enige manier om geld te verdienen.
Annette uit Oeganda maakt zich kwaad over dit onrecht en heeft daarom een opvanghuis opgericht: Rehab Centre. Samen met Tearfund helpt zij kwetsbare meiden uit de prostitutie door middel van therapie en vakopleidingen.
MUMBAI
In Mumbai is het contrast tussen arm en rijk enorm. In deze grootste stad van India wonen veel rijke zakenmannen, maar een ander groot deel van de inwoners woont in getto’s aan de rand van de stad.
Het leven in de getto’s is gevaarlijk. Mensenhandel komt veel voor en meisjes en vrouwen lopen het risico om seksueel misbruikt te worden.
Tearfunds partnerorganisatie ACT begeleidt families in Mumbai en organiseert trainingen en activiteiten om kinderen en jongeren van de straat te houden. Daarnaast helpt ACT slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling.
Sponsort u ook één van de jongeren voor een mooie opbrengst voor dit goede doel??
© foto: Martin Schonewille
Deel dit bericht!

Geef een antwoord