TC De Weide ontvangt estafettestok

Hoogeveen – De estafettestok Vrijwilligerswerk is door de Jeugdbrandweer Hoogeveen overhandigd aan een de-legatie van T.C. De Weide. Michel Mensen van de Jeugdbrandweer vertelt dat hij hiermee de vrijwil-ligers bij sportclubs in het zonnetje wil zetten. “Leden van sportverenigingen zijn over het algemeen snel bereid zich ook vrijwillig voor hun club in te zetten, want er is tenslotte altijd veel te doen. Dat is positief en de tennisclub in De Weide is daar een mooi voorbeeld van.”

TC De Weide had afgelopen weekend een Ouder-Kind toernooi met o.a. een BBQ, kamperen op de club, een gezamenlijk ontbijt en leuke tenniswedstrijdjes op zondagochtend. Voorafgaand aan de prijsuitreiking, nam Sandra Overbeek, voorzitter van de Jeugdcommissie, de estafettestok in ont-vangst. Sandra is met de jeugdcommissie verantwoordelijk voor de meer dan 100 jeugdleden van de vereniging. Sandra vertelt “wij willen onze jeugdleden zoveel mogelijk plezier laten beleven aan het tennissen en actief betrekken bij de tennisport. Tennis is meer dan het alleen volgen van lessen! Daarom organiseren we ook toernooitjes, competities, jeugdclubkampioenschappen en gezellig-heidsactiviteiten. We proberen de jeugd zoveel mogelijk te betrekken bij de organisatie van activitei-ten. Jong geleerd is oud gedaan!”

De vereniging mag zich gelukkig prijzen met een groep vrijwilligers van behoorlijke omvang. Sandra licht toe: “Gelukkig zijn er veel vrijwilligers actief bij de club. We proberen mensen in te zetten op iets wat ze zelf leuk vinden, bijvoorbeeld in een commissie deelnemen of als barvrijwilliger in het clubhuis. Onze onderhoudsploeg is zo’n enthousiaste groep mannen, die hebben zelfs een eigen website: www.opdegroeneweide.nl waarop hun verrichtingen te volgen zijn. Wie iets voor de club wil doen, is van harte welkom!”

“Mensen worden altijd enthousiast als er iets nieuws is. Zo hebben we sinds kort twee padelbanen geopend. Padel is een snelgroeiende sport, een kruising tussen tennis en squash. Je speelt op een baan van 10×20 meter, met daaromheen wanden van glas en hekwerk. Padel speel je als dubbel, 2 tegen 2. In het midden is een net en de puntentelling komt overeen met die van tennis”, vertelt Sandra enthousiast. Neem een kijkje op het tennispark aan de Zuidwoldigerweg of op TC de Weide.nl.
Deze nieuwe sport kan zeker nieuwe leden én vrijwilligers aantrekken.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord