Schutters HSV presteren goed op NK luchtwapens 2021 in Arnhem

Arnhem / Hoogeveen – In het sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem werd afgelopen weekend door de beste luchtgeweer- en luchtpistoolschutters uit Nederland in verschillende categorieën gestreden om de Nederlandse titels. Voor de Hoogeveensche Schietvereniging waren zeven geweer schutters uitgenodigd door de KNSA.

Vier schutters weten zich te plaatsen voor de Olympische finale
Bij de Nederlandse kampioenschappen wordt er eerst een kwalificatiewedstrijd geschoten over 40 of 60 schoten afhankelijk van de klasse waarin je schiet. De beste acht schutters uit de kwalificatiewedstrijd plaatsen zich voor de Olympische finale waarin uiteindelijk in een afvalsysteem van 24 schoten bepaald wordt wie de gouden, zilveren en bronzen medaille behaald.

Lydia Bakker, Geert Duinkerken, Isabel de Vries en Stefan van de Belt wisten zich te plaatsen bij de beste acht schutters in hun klasse en mochten de finale schieten.

Twee keer zilver voor jeugdleden HSV

Isabel de Vries mocht als eerste op zaterdag haar wedstijd schieten. In de kwalificatie wist zij met een score van 615,4 punten de wedstrijd te winnen en als winnaar te plaatsen voor de finale. In de finalewedstrijd kwam Isabel wat moeizaam op gang maar wist uiteindelijk een keurige 2e plaats met bijbehorende zilveren medaille te halen. Demi Holthuijsen wist met een nieuw Nederlands Finale record van 245,1 punten bij de Junioren Dames-A de 1e plaats te halen en mag zich Nederlands Kampioen noemen.

Stefan van de Belt was daarna aan de beurt voor zijn kwalificatiewedstrijd. Stefan begon goed aan zijn wedstrijd maar had twee wat mindere series waardoor hij zich uiteindelijk met een score van 609,0 punten als derde kwalificeerde voor zijn finalewedstrijd. Na een wat moeizame start wist Stefan zich te herstellen en was het tot het laatste schot aan toe spannend wie zich uiteindelijk Nederlands Kampioen mocht noemen. Met een verschil van 0,7 punten op Jeff van Venrooy wist Stefan uiteindelijk een keurige 2e plaats met bijbehorende zilveren medaille te halen bij de Junioren Heren-A.

Resultaten finalisten Lydia Bakker en Geert Duinkerken

Geert Duinkerken mocht zaterdag in de klasse luchtgeweer staand veteranen zijn kwalificatiewedstrijd over 40 schoten schieten. Hij wist zicht met een keurige score van 377,0 punten als zesde te plaatsen voor de finale. In zijn finale wist Geert uiteindelijk met een score van 187,4 punten de 4e plaats te behalen.

Op zondagmorgen vroeg mocht Lydia aan haar kwalificatiewedstrijd beginnen in de klasse Luchtgeweer staand senioren Dames. Met een nette score van 587,8 wist ze zich als zevende te plaatsen voor de finale. Met een score van 152,3 punten wist ze zich nog te verbeteren en uiteindelijk de 6e plaats te behalen.

Overige prestaties

In de klasse Luchtgeweer staand Veteranen eindigde Jan Bakker met een score van 356,3 punten op een 11e plaats. Gerrit Jan Somberg eindigde met 352,0 punten op een 13e plaats en met 317,5 punten heeft Nico van Winden de 16e plaats behaald.

Al met al kijken de schutters van de Hoogeveensche Schietvereniging terug op een geslaagd Nederlands Kampioenschap zeker in een wedstrijd jaar waardoor er door Corona geen wedstrijden geschoten konden worden.