Familie uit Tiendeveen is klaar met gemeente en eikenprocessierups

Tiendeveen – De heer E. Fik riep zaterdag avond uit pure wanhoop op social media de gemeente op eindelijk wat aan de eikenprocessierups te komen doen. De familie Fik is al jaren bezig met de gemeente om de rupsen uit de boom naast hun huis te krijgen. Na 3 jaar vergeefs contact te hebben gezocht met de gemeente is er een lintje om de boom getrokken om te waarschuwen voor deze rups. 
 
In de speeltuin die naast de tuin van familie Fik is gevestigd staat een grote eik vlak naast de schutting van hun tuin. In deze speeltuin spelen veel kinderen die dus last kunnen krijgen van deze rups. De eik hangt over de tuin heen waar een zwembad staat voor de kinderen. Echter is het water nu erg vies door vallende rupsen, afval van het nest die op zes meter boven het bad hangt en door de brandharen die de rupsen afgeven. Een dekzeil over het zwembad spannen is niet afdoende, daar de rupsen ook vallen tijdens het zwemmen van de kinderen.
 
De heer Fik die afgelopen maandag contact heeft gehad met de gemeente en er is stellig beloofd dat er een spoed procedure zou worden gestart. En het probleem deze week zou zijn opgelost. Tot zijn verbazing heeft de gemeente een lint om de boom heen getrokken met de waarschuwing dat er een rups zit, maar het nest zit nog steeds in de boom. Doordat er weer een zoveelste belofte niet is waargemaakt zoekt de heer Fik de media op om zo door te dringen bij de gemeente dat er ook meerdere dorpen zijn die aandacht nodig zijn behalve alleen de hoofdplaats Hoogeveen met de Hoofdletter H.
 
Na 3 jaar is de maat vol aldus de heer Fik. Lelijke woorden over de gemeente zijn over social media gegaan, iets wat de gemeente volgens hem vermoedelijk niet zal lezen. Hij is ten einde raad en ziet de media opzoeken als enige oplossing om zo uiteindelijk zijn kinderen weer in de tuin te kunnen laten spelen.
 

 
 
Deel dit bericht!

Een gedachte over “Familie uit Tiendeveen is klaar met gemeente en eikenprocessierups

  • 28 juni 2021 om 11:27
    Permalink

    Zelf bestrijd ik de rups met een spuitbus remreiniger en een aansteker. Heb ook wel gezien dat mensen het nest met een spuitbus lijm te lijf gaan. Doeltreffend, spotgoedkoop en prima zelf te regelen. Met een beetje ladder is 6 meter hoog ook nog wel te doen.
    Haal je er professionals bij dan zit je op ongeveer 160 euro aan kosten. De gemeente is al vrijwel blut, dus die zit daar ook niet op te wachten.

Geef een antwoord