Algemeen

Angelic Fokkens slaagt cum laude

Hoogeveen – “Wat een leuke verrassing! Ik had helemaal niet verwacht dat ik op school nog even in het zonnetje werd gezet”, zegt Angelic Fokkens enthousiast na haar diploma-uitreiking. Angelic zat dit schooljaar in een 4vmbo kb-klas op het Roelof van Echten College, locatie Eduwiek. Dat ze in de schijnwerpers werd gezet, is meer dan terecht. Ze maakte haar examens voor vier theorievakken op tl-niveau en slaagde cum laude.

Toen Angelic aan het einde van het tweede schooljaar werd gevraagd of ze haar theorievakken op een hoger niveau wilde volgen, hoefde ze daar niet lang over na te denken. “Dat leek me wel wat! Ik bleef in het derde en vierde jaar gewoon in een vmbo kb-klas en heb vier examens op tl-niveau gemaakt: Nederlands, Engels, wiskunde en biologie.”

Examens
“Het examenjaar ging eigenlijk heel goed. In het begin vond ik wel dat ik heel veel moest doen. De laatste schoolweken was ik in de klas zenuwachtiger dan uiteindelijk in de examenhal. Ik heb veel geleerd, zelfs op de camping. Ik ging met goede cijfers en met zelfvertrouwen de examenperiode in, maar toch was het spannend. Vooral Nederlands viel tegen. Na het examen heb ik thuis mijn antwoorden nagekeken. Volgens mijn eigen berekening zou ik een onvoldoende halen. Gelukkig staat er toch een voldoende op mijn cijferlijst!”

Cum laude
Op de dag van de examenuitslag zat Angelic in spanning te wachten op een bericht van school. “Yes, geslaagd! Aan het einde van de middag ging ik naar school om mijn cijferlijst op te halen. Toen hoorde ik dat ik cum laude was geslaagd. Ik wist eigenlijk niet eens wat dat betekent. Nu ben ik er toch erg trots op!” Na de zomervakantie begint Angelic met de opleiding Verpleegkunde op het Alfa-college. “Daar heb ik veel zin in. Maar eerst: vakantie!”

Geef een reactie