Project Cultuur@CruyffCourts is van start gegaan

De gemeente Hoogeveen is ingeloot voor het mooie project Cultuur@CruyffCourts. Vanaf afgelopen maandag 14 juni kunnen kinderen van 8 t/m 15 jaar meedoen aan allerlei gratis culturele en sportieve workshops op het CruyffCourt aan de Tamboerlaan in Hoogeveen. In totaal zijn er 8 weken lang gratis activiteiten op maandag, woensdag en vrijdag van 15:00 tot 17:00 uur. De eerste vier weken gaan op 14 juni van start en na de zomervakantie zullen er weer vier weken gevuld worden met een spetterend programma.

 

Programma met tientallen gratis activiteiten

Kinderen en jongeren kunnen meedoen met onder meer musical, streetdance, theater, graffiti, schilderen en nog veel meer culturele en sportieve activiteiten.

Wethouder Janita Tabak verrichte afgelopen maandag de start met o.a. een demonstratie van de bekende freestyle-voetballer Nasser el Jackson.

 

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Cultuur@CruyffCourts is een samenwerking tussen Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is er voor mensen met een kleine portemonnee. Kinderen die enthousiast zijn over de workshops op het CruyffCourt kunnen via een intermediair een aanvraag doen bij het Jeugdfonds en op deze manier structureel lessen volgen bij bijvoorbeeld Scala centrum voor de kunsten of één van de andere aanbieders. Het fonds betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar. De intermediairs zullen regelmatig aanwezig zijn op het CruyffCourt. Meer informatie: www.jeugdfondssportencultuur.nl.

 

Gratis aanmelden

De activiteiten en workshops zijn allemaal gratis toegankelijk. Inschrijven kan via https://cultuurcruyffcourts.nl/cruyffcourts/hoogeveen/ www.cultuurcruyffcourts.nl/hoogeveen, zo ben je verzekerd van een plaats. Kinderen mogen ook komen kijken bij het CruyffCourt (Tamboerlaan) tijdens de workshops.

Geef een reactie