Studenten Alfa-college en Terra presenteren ontwerp Waterstofwijk Hoogeveen

HOOGEVEEN – Studenten van het Alfa-college in Hoogeveen en Terra Meppel hebben de afgelopen weken samengewerkt een circulair ontwerp voor de nieuwbouwwijk Nijstad-Oost in Hoogeveen. Het ontwerp presenteerden de studenten op woensdag 16 juni in Amersfoort tijdens de finale van de vakwedstrijd SMARTCirculair.

 

De studenten zijn door de opdrachtgevers Gemeente Hoogeveen en Waterstofconsortium onder leiding van Rendo N-TRA gevraagd een plan te maken voor twaalf vrijstaande circulaire woningen en een natuurinclusief en klimaatpositief gebiedsontwerp.

Studenten Mark van der Deen, Niels Hoogeveen en Malik Gils van de opleiding Bouwkunde van het Alfa-college hebben een ontwerp gemaakt voor woningen op waterstof waarbij natuurlijke producten zijn toegepast, die passen in de natuurlijke omgeving en grotendeels zelfvoorzienend zijn.

Studenten van de opleidingscluster Groene Ruimte van Terra Meppel waren verantwoordelijk voor het tuinontwerp. Zo komt er een dierenweide, voedselpark, moestuin, zwemvijver en speeltuin in de woonwijk. Niels en Mark presenteerden het gezamenlijke ontwerp aan de jury en sloten hun presentatie af met de krachtige woorden: “Nijstad-Oost: de wijk van de toekomst”.

 

Vervolg: bouw van modelwoning

De gemeente Hoogeveen is zeer te spreken over de samenwerking en het ontwerp van de studenten, legt docent Alco Otten uit. “Dit project krijgt zeker een vervolg: onze studenten mogen meewerken aan de bouw van een modelwoning, één van de woningen die in de nieuwe waterstofwijk gebouwd gaat worden”.

 

Over SMARTCirculair

De studenten deden met het ontwerp voor de waterstofwijk mee aan de vakwedstrijd SMARTCirculair. In deze nationale ontwerpwedstrijd strijden multidisciplinaire studententeams om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende en circulaire ontwerp. De studenten van het Alfa-college en Terra vielen niet in de prijzen, maar zijn trots dat ze het ontwerp hebben mogen presenteren aan de jury.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord