Plan Kindcentrum Wolfsbos krijgt vorm

Hoogeveen – De afgelopen periode is er druk gewerkt aan het ontwerp van het nieuwe Kindcentrum Wolfsbos. Samen met de architect (Van Hoogevest Architecten), gemeente en gebruikers is een voorlopig ontwerp gemaakt.

De belangen van buurtbewoners en organisaties in de buurt zijn tijdens het hele ontwerpproces meegenomen. De afbeelding geeft een eerste indruk van het nieuwe Kindcentrum Wolfsbos in haar omgeving.
Om het Kindcentrum Wolfsbos te mogen bouwen is een nieuw bestemmingsplan nodig. Een bestemmingsplan beschrijft wat er met de ruimte mag gebeuren. De procedure hiervoor begint op 22 augustus 2018. De gemeenteraad besluit eind dit jaar over eventuele zienswijzen en over de definitieve vaststelling van het bestemmingsplan. Op dit moment wordt er verder gewerkt aan het ontwerp van het Kindcentrum. Volgens de laatste planning is deze eind oktober definitief. Hierna worden de plannen technisch uitgewerkt, zodat halfverwege 2019 de bouw kan starten. Voor die tijd rondt de gemeente het ontwerp van de directe omgeving af en is het gebied klaar gemaakt voor de bouw. Uitgaande van een bouwtijd van ongeveer een jaar, wordt het gebouw voor de zomer van 2020 opgeleverd.
Sloop van wijkgebouw
Onlangs is het onderzoek rondom het leegstaande wijkgebouw De Wolfsbos afgerond. Dat betekent dat er kan worden gestart met de sloop. De gemeente heeft een sloopbedrijf opdracht gegeven. Het bedrijf gaat begin september 2018 aan de slag, en sloopt ook het schuurtje en het pierenbad in de speeltuin.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord