Algemeen

Snelheidscontroles op Buizerdlaan, Boekweitlaan en wegmarkeringen op wegdek na reeks ernstige ongevallen

Hoogeveen –  Naar aanleiding van klachten uit de buurt en de zeer heftige ongevallen worden er meer snelheidscontroles gehouden op de Buizerdlaan, Boekweitlaan en Lomanlaan door de politie. Er is deze week tevens  een wegmarkering aangebracht met ‘Kalm aan’ om bestuurders bewust te maken van hun snelheid.
Een ongeval wat veel indruk maakte op veel Hoogeveners, is het ongeval  van zaterdagmiddag 20 maart. Toen vond er een zeer ernstige aanrijding plaats.Bij deze aanrijding waren meerdere voertuigen betrokken. Een inzittende van een van de betrokken voertuigen, een 48-jarige man uit Hoogeveen, raakte bekneld. Hij moest door de brandweer worden bevrijd en is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Daarnaast raakte een tweede persoon, een 23-jarige man uit Hoogeveen, lichtgewond doordat hij vermoedelijk werd geraakt door een brokstuk van een van de voertuigen. Een bestuurder van een van de betrokken voertuigen, een 27-jarige man uit de gemeente Hoogeveen, was als verdachte aangehouden.

Bestuurders blijven gas intrappen

Ook na dit ernstige ongeval blijven bestuurders soms flink het gas intrappen op de betreffende weg. Bij de snelheidscontrole van afgelopen week kon de politie van de 1533 passanten voor maar liefst voor 189 overtreders  een proces verbaal uitschrijven die via de post binnen komt. De snelheidsovertredingen lagen toen tussen 57 en 91 km

Archieffoto van het ernstige ongeval van 20 maart

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: