Algemeen

Sportkantines gaan weer open maar volgen coronaregels strak op

Hoogeveen – Nu de maatregel versoepeld zijn mogen sportkantines hun deuren ook weer openen. En hier maken de bijbehorende sportverenigingen dan ook graag gebruik van. Alleen zullen de maatregelen strak moeten worden gehandhaafd.
De verenigingen moeten zich aan allerlei regels houden om mensen te mogen ontvangen in hun kantine. Sportkantines met buitenterras zijn gelijkgetrokken met de reguliere horeca en mogen vanaf zaterdag 5 juni open onder dezelfde voorwaarden als die er voor de horeca geformuleerd zijn. Zo mogen aan een tafel  maximaal 4 mensen zitten op 1,5 meter afstand van elkaar, is een vaste zitplek aan een tafel is verplicht, zitten aan de bar is niet toegestaan, is er geen zelfbediening,  mogen maximaal 50 personen in de kantine zijn, exclusief personeel. Dit geldt ook voor het buitenterras. Het EK kijken op scherm of live optredens zijn niet eveneens niet toegestaan. Een reservering en gezondheidscheck zijn verplicht. Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd. Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden.
Eindelijk weer wat verdiensten voor de clubs
De sportclubs  gaan bij de opening van de sportkantines er  vanuit dat iedereen zijn eigen verantwoordelijk neemt en zich aan de geldende Corona regels houdt. Sportverenigingen willen net als horeca en detailhandel niet tegen een boete van €4000 voor het negeren van de coronaregels aanlopen. Bij voetbalvereniging Noordscheschut zal het zelfs zo zijn dat de kantine per direct sluit bij het negeren van de regels en niet eerder dan begin augustus weer open gaan.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: