Minstens 1600 mensen gaan volgend jaar plat voor de nieuwe poging om planking record te breken

Noordscheschut – Groen licht is er geven door Voetbal Vereniging Noordscheschut om gebruik te mogen maken van het hoofdveld. Nu staat de oude organisatoren, met aanstichter Dick Bosman , niets meer in de weg het oude  het wereldrecord planking te verbreken.

Het is nu tien jaar geleden dat de zelfde club een poging heeft gedaan om het record te verbreken. Het record staat nog steeds op naam van King George V School in Hong Kong met 1549 mensen. Tien jaar terug kwamen er 613 mensen opdagen bij de poging en was de recordpoging jammer genoeg niet gehaald. Nu 10 jaar later zal er op Koningsdag 2022 een nieuwe poging gedaan worden. De aankomende maanden zal op Regionieuws Hoogeveen de updates van de recordpoging op de voet te volgen zijn.

Dick vertelt enthousiast: ‘ We hopen nu op meer mensen, de vorige keer meenden veel mensen dat het wel een volle middag zou gaan duren. Maar het is echt maar 2 minuutjes dat je plat op de grond moet liggen op je buik. Hierna kan iedereen weer gaan doen wat die wil doen. En natuurlijk zijn mensen uit het heel de gemeente Hoogeveen welkom om mee te doen, want ik wil wel graag 1600 mensen plat op de grond hebben om de recordpoging op Nederlands grondgebied te krijgen.’ Maar de planking reünie staat nog in de kinderschoenen, aankomende maanden zal alles tot in detail uitgewerkt worden.

De oude organisatoren gaan het weer proberen
Foto: Ilse de Goede

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord