Cursussen Huus van de Taol begunt in september

Regio – Streektaolorganisatie Huus van de Taol organiseert al jaoren cursussen over Drentse taol en cultuur. Deur de maotregeln hef het cursuswark dik een jaor stillegen, maor vanof september begunt het neie cursusseizoen, vanof nou kuj je daorveur anmelden. Vanzölf bint de cursussen dan ok volgens de dan geldende richtlienen.

De cursussen bint geschikt aj net in Drenthe woont, maor ok aj hier geboren en getogen bint is het aordig um ies een cursus te volgen. Je kunt kiezen oet:

  • Moi!-cursus: drei aovenden waor aj meer leert over Drenthe, de inwoners, taol en cultuur.
  • Drenthecursus: dizze cursus hef acht lesaovenden en giet wat wieder as de Moi!- Je leert meer over schrieverij, meziek en achtergronden bij de streektaol.
  • Hej der nog gien genog van nao de Drenthecursus? Wi’j nóg wieder de diepte in op het gebied van meziek, schrieverij en taol? Dan kuj zes aovenden Dieper deur Drenthe Vanof begun 2022 is dizze cursus der in een nei jassie, klaor veur weer jaoren plezier.
  • Spellingcursus: nao dizze cursus kuj de officieel deur de provincie vaststelde spelling gebroeken.

Alle cursussen wordt deur kundige docenten verzörgd oet de umgeving van de cursuslocatie. Een cursus in Börger zöt er dus wat aans oet as een cursus in Dwingel.

Een cursus begunt pas wanneer der genog animo is in de buurt, dus as der zu’n 12 man-/vrouwlu metandoen wilt. Daor kun wij ok bij hölpen deur bijveurbeeld online te warven.

Aj interesse hebt kuj dat deurgeven op de website : www.huusvandetaol.nl/cursussen of tillefonisch via 0593-371010. Wanneer der in de buurt dan een cursus is kriej vanzölf bericht.

Aj as bestuur van een dörpshoes, bibliotheek of wiekgebouw een Drenthecursus in hoes halen wilt, kuj dat ok deurgeven via www.huusvandetaol.nl/cursussen.

Nu in het Nederlands

Cursussen Huus van de Taol beginnen weer in september

Al jaren verzorgt streektaalorganisatie Huus van de Taol cursussen over de Drentse taal en cultuur. Dik een jaar heeft het cursuswerk stilgelegen, maar vanaf september hoopt de streektaalorganisatie het nieuwe cursusseizoen op te starten. Vanaf nu kunt u zich hiervoor opgeven. Natuurlijk gelden voor deze cursussen de richtlijnen die tegen die tijd van kracht zijn.

De cursussen zijn geschikt voor nieuwkomers in onze provincie, maar zijn ook de moeite waard voor geboren en getogen Drenten. Het cursusaanbod bestaat uit:

  • Moi!-cursus: drie avonden waar u meer te weten komt over Drenthe, de inwoners, taal en cultuur.
  • Drenthecursus: deze cursus omvat acht lesavonden en gaat verder in op muziek, tradities, literatuur en de achtergronden van de streektaal.
  • Heeft u er nog geen genoeg van na de Drenthecursus? Wilt u nog verder de diepte in met de taal, muziek en literatuur? Dan is zes avonden Dieper deur Drenthe aan u besteed. Vanaf begin 2022 heeft deze cursus een nieuw jasje en kan deze weer door heel Drenthe gegeven worden.
  • Spellingcursus: na deze cursus kunt u schrijven in de officeel door de provincie vastgestelde Drentse spelling.

Alle cursussen worden verzorgd door kundige, door het Huus opgeleide docenten verzorgd. Vaak verschilt een cursus in Borger van een cursus in Dwingeloo, omdat de docent uit de omgeving komt en daardoor ook juist het Drents uit de lokale omgeving aan bod laat komen.

Een cursus kan starten bij genoeg animo: zijn er minimaal 12 cursist, dan kan de cursus starten. Uw interesse voor een cursus kunt u doorgeven via de website www.huusvandetaol.nl/cursussen of telefonisch via 0593-371010.

Wanneer u namens een dorps- of wijkvereniging, bibliotheek of andere organisatie interesse heeft in  een cursus van het Huus van de Taol bent u ook van harte welkom dit door te geven via bovenstaande contactmogelijkheden.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord