Geboren in 1985 of 1986? Maak online je vaccinatieafspraak!

Mensen uit 1985 en 1986 kunnen vanaf 7 juni online een afspraak maken voor vaccinatie met een mRNA-vaccin. Inplannen kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Iedereen uit geboortejaar 1985 en 1986 ontvangt binnenkort van het RIVM per post een uitnodiging voor een vaccinatie, maar het is dus niet nodig om op deze brief te wachten. We verzoeken mensen uit dit geboortejaar, die zich willen laten vaccineren, online een afspraak in te plannen. Dat kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Hiervoor is een DigiD-inlogcode nodig.

Welk vaccin?
De GGD’en gebruiken voor mensen uit geboortejaar 1984 vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. Deze mRNA-vaccins beschermen even goed tegen ernstige ziekteverschijnselen en ziekenhuisopname. In Drenthe krijg je in Meppel alleen Moderna, bij de andere locaties Pfizer.

Eerder dan 1984 geboren?
Mensen uit deze leeftijdsgroepen die nog geen gebruik hebben gemaakt van deze oproep maar dat wel willen, vragen we dringend alsnog, indien mogelijk online, een afspraak te maken. Online gaat het snel, makkelijk en het kan 24 uur per dag.

Jongere leeftijdsgroepen 
Het heeft op dit moment geen zin om een afspraak in te plannen als je later dan 1984 bent geboren. Deze afspraken worden afgezegd. Iedere dag filtert en controleert GGD GHOR Nederland ingeplande afspraken op geboortejaar. Mensen die ongeldig een afspraak hebben gemaakt, krijgen bericht dat hun afspraak wordt geannuleerd en/of komen op de vaccinatielocatie niet door de controle.

Vaccinatiestrategie
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Dat doen zij op basis van adviezen van de Gezondheidsraad en de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord