Kwiekturnster Jasmijn Roeloffzen mist N.K

Leek/Hoogeveen 15 april 2018. Op een ruim opgezette turnvloer moest Jasmijn Roeloffzen van Kwiek Hoogeveen zich zien te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen 3e divisie. Een dag eerder wist zij Drents Kampioen te worden met een zeer goed geturnde wedstrijd. De vraag was of zij dit kon herhalen en of dat dan genoeg zou zijn om zich te plaatsen.

Voor Jasmijn begon de wedstrijd om 13.15 uur. Altijd wel fijn voor haar, zodat ze alle tijd had om zich voor te bereiden en om ruim op tijd aanwezig te zijn. Na een rustige warming-up kon zij beginnen aan haar eerste toestel de brug ongelijk. Met nog enige spierpijn van de dag ervoor turnde ze haar oefening wat stroever en haalde ze een eis niet wat 0.5 punt aftrek gaf met als gevolg een ietwat magere start. De balk daarentegen lijkt Jasmijn haar steunpunt te worden. Gelijk aan de dag ervoor liet zij een stabiele en mooie oefening zien waar ze 11.067 punten voor kreeg. Soms lijkt Jasmijn wat te relaxed over te komen, maar ook de vloer mocht er zijn. Een fraaie, dansante oefening met de nodige acrobatiek. Afsluitend met sprong zou zij zich misschien kunnen plaatsen voor dit toestel voor het N.K. Met de twee sprongen die ze deed, miste ze net de uitgangswaarde die op dit niveau wel vereist is. Jammer dat ze de overslag 1/1 draai niet kon springen, zoals de dag ervoor wel was gelukt, want daarmee had ze vast goed gescoord. Uiteindelijk bleek ze derde op sprong waarmee ze zich net niet voor de Nederlandse Kampioenschappen plaatste.
De conclusies die aan het einde getrokken konden worden waren dat haar brugoefening op dit niveau nog niet toereikend is, maar dat balk en sprong goed op niveau zijn. En omdat Jasmijn met haar vloeroefening de uiteindelijke winnaar had verslagen, betekent dit dat ze hier ook competitief is.
Tegen het einde van de middag gingen turnster, trainer en publiek tevreden naar huis.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord