Initiatief gezamenlijke BWI-klas VO Hoogeveen genomineerd voor ‘de Spotlight’

Sterk Techniekonderwijs bestaat alweer bijna anderhalf jaar. In die tijd is er zowel in Hoogeveen als in de diverse andere STO-regio’s hard gewerkt om mooie activiteiten te ontwikkelen. Om die inzet op regionaal niveau een landelijk podium te geven, is ‘de Spotlight’ geïntroduceerd.

Belang van de leerling voorop
‘De Spotlight’ licht de meest aansprekende, innovatieve, of verrassende regionale initiatieven uit binnen Sterk Techniek Onderwijs en laat tevens zien hoe ze tot stand zijn gekomen. Sterk Techniek Onderwijs Hoogeveen is genomineerd met het initiatief om volgend schooljaar een 3de klas vmbo Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) te starten met zowel uit leerlingen van RSG Wolfsbos als van het Roelof van Echten College. Een unieke samenwerking tussen de twee VO-scholen en het bedrijfsleven in Hoogeveen. De leerlingen volgen namelijk de helft van de BWI-lessen bij Bouwmensen in Ruinen. Door dit initiatief kunnen leerlingen samen leren in de praktijk, ongeacht op welke school ze zitten. BWI-docent Huub Scholten van RSG Wolfsbos voegt toe: “Mooi om te zien dat alle inspanningen resulteren in een samenwerking waarbij het belang van de leerling voorop staat”.

Inspiratie voor iedereen
Het landelijke programmateam van Sterk Techniek Onderwijs neemt de komende tijd contact op met alle genomineerden voor een toelichting op de nominatie. Op woensdag 30 juni aanstaande worden de winnende initiatieven bekend gemaakt. Vervolgens worden alle ‘Spotlights’ verzameld op de website van Sterk Techniekonderwijs zodat er een mooi overzicht ontstaat van alle initiatieven binnen Sterk Techniek Onderwijs. Inspiratie voor iedereen!

Deel dit bericht!

Geef een antwoord