De speel-o-theek moet noodgedwongen verhuizen en heeft nieuwe ruimte gevonden

Hoogeveen – Een paar weken geleden kwam naar buiten dat de Speel-O-Theek op zoek moest naar een andere ruimte. Het gedeelte van de Noorderbrug, dat  ruim 12 jaar is gehuurd, wil de Noorderbrug zelf gaan gebruiken.  De Speel-O-Theek heeft meer dan 1 jaar gezocht naar een passende vervanging maar mede door de corona-perikelen liep dat niet erg vlot. Daarbij komt dat de Speel-O-Theek zich geen commerciële huurprijzen kan veroorloven omdat ze het abonnementsgeld van € 32,50 per jaar niet zomaar kan en wil verhogen.

 

Begin dit jaar kwamen er signalen dat er mogelijk ruimte in een school beschikbaar zou komen. Maar dat zou niet eerder zijn dan na het huidige schooljaar. De Speel-O-Theek hebben door middel van een rechtszaak geprobeerd de ontruimingstermijn een paar maanden uit te stellen, maar dat is niet gelukt. Per 1 juni 2021 moeten ze de ruimtes leeg opleveren. Striks juridisch gezien staat de Noorderbrug in haar recht, maar maatschappelijk gezien kan je daar vraagtekens bij zetten. Door de corona-maatregelen waren we vanaf medio december 2020 al gesloten en daar komt nu nog een paar maanden bij.

Want het goed nieuws is: Er is toezegging dat in de Brede School Zuiderbreedte aan de Boekenberghstraat  in Hoogeveen-Zuid ruimte beschikbaar komt dat voldoende is voor de Speel-O-Theek. In de komende weken wordt overlegd welke ruimte(s) zee kunnen gebruiken. We gaan er alles aan doen om te zorgen dat de nieuwe Speel-O-Theek, die we als bijnaam SpelerBreedte hebben gegeven, begin september 2021 weer volledig open kan.

In de afgelopen twee weken hebben de enthousiaste medewerkers/sters al ons materiaal overgebracht naar een opslagruimte die door de Gemeente Hoogeveen (gratis) ter beschikking is gesteld. De medewerking die we van de gemeente hebben gekregen stellen de medewerkers zeer op prijs. Er zijn nog een paar abonnees die nog spelmateriaal thuis hebben. Laat dat dan ook maar even in huis en kom dat na de heropening maar weer omruilen. Boete voor te late inlevering laten we natuurlijk achterwege en over de maanden dat we gesloten zijn hoeft ook geen abonnementsgeld te worden betaald.

Dus hou onze website en de Nieuwsbrieven in de gaten. De Speel-O-Theek bestaat intussen 43 jaar en dankzij onze gezamenlijke inspanning willen ze daar graag nog een aantal jaren aan toevoegen. En als je het leuk vindt om straks een paar uurtjes per maand mee te helpen dan stuur maar even een berichtje naar secretariaat@speelotheekhoogeveen.nl

Deel dit bericht!

Geef een antwoord