Algemeen

Eerste paal De Turfschipper in Hollandscheveld

Hollandscheveld – Onlangs werd in De Turfschipper opnieuw een eerste paal geslagen. Het betrof dit keer de eerste van een aantal palen (stokken) die de fundering vormen van een tweetal eendenkorven.
De Turfschipper is een bezig buurtje en met name druk met de biodiversiteit in de buurt. Het nieuwste plan om de buurt te vergroenen is het aanleggen van een tweetal plantenperken met daarin twee grote insectenhotels welke komen te staan aan de rand van twee van de drie wadi’s in de buurt. In de plantenperken komen bloemen en struiken die insecten aantrekken die vervolgens kunnen huizen en overwinteren in de insectenhotels. Bij de insectenhotels komen informatieborden die uitleg geven over de insecten en de planten. De buurt wil ook graag op educatief gebied haar steentje bijdragen.
Daarnaast worden er verspreid in de buurt een dertigtal vogelkastjes opgehangen die de vogels een beschutte nestmogelijkheid moet geven. Tenslotte werden er dus twee eendenkorven geplaatst in de hoop dat die gebruikt gaan worden door paartjes eenden om daar hun eieren te leggen en uit te broeden. Dit alles wordt mogelijk dankzij een flinke subsidie van de Provincie Drenthe in het kader van de Subsidieregeling Groene Burgerinitiatieven, waarvan de criteria naadloos aansloten bij de plannen van De Turfschipper.
Op de foto: het plaatsen van de eendenkorven in de wadi’s.
Foto: Arend Benjamins. Bron: pr8veld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen