Sport

Wegen Hoogeveen zaterdag en trainer Edward Sabandar scheiden

HOOGEVEEN – Hoogeveen zaterdag moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Edward Sabandar zal de club aan het eind van dit seizoen verlaten. Sabandar had nog een contract voor het volgende seizoen, maar club en trainer hebben besloten vroegtijdig uit elkaar te gaan.

De 47-jarige Sabandar is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Hoogeveen. De oud-speler van de club kwam in de zomer van 2016 over van ZZVV. Hij volgde Rudie Pol op die in het seizoen 2012/2013 de eerste trainer van Hoogeveen zaterdag was bij de rentree in het standaard amateurvoetbal. Pol bracht de ploeg in drie seizoenen van de vijfde klasse naar de derde klasse. In het vierde en laatste seizoen volgde degradatie naar de vierde klasse.

Topper in derde klasse

Onder Sabandar werd het verloren gegane terrein meteen herwonnen en groeide de ploeg uit tot een stabiele topper in de derde klasse. “Edward heeft onze zaterdagtak echt op een hoger niveau gebracht en daar zijn we hem zeer dankbaar voor. Onder zijn leiding is er een enorme verjonging doorgevoerd. Hierdoor staat er nu een goede mix tussen routine en jeugd met bijna allemaal Hoogeveense jongens”, vertelt Danny van der Sleen namens de technische commissie.

Geen zesde seizoen

Toch komt er dus geen zesde seizoen. “We hebben destijds bewust het contract met twee seizoenen verlengd. Dit seizoen merkten we echter dat het, ondanks dat we nauwelijks wedstrijden hebben gespeeld, moeizamer ging. We hebben hier al eerder met elkaar in alle openheid over gesproken. Uiteindelijk zijn we deze week tot de conclusie gekomen dat een zesde seizoen niet verstandig is, omdat de chemie steeds minder werd. Je kunt dan met dit in je achterhoofd aan het nieuwe seizoen gaan beginnen, maar dat leek ons niet verstandig. Uiteindelijk zijn we dan ook samen tot de conclusie gekomen dat het beter is om nu te stoppen.”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: