Start werkzaamheden verbreden fietstracé VAM-berg

Vandaag starten aannemers Avitec en NTP met het verbreden van de werkweg aan de oostzijde van de vuilstort. Attero heeft hiervoor opdracht gegeven in samenwerking met de provincie Drenthe. Doel van de reconstructie is om ca. 1,1 km werkweg te verbeteren en te verbreden zodat het fietsparcours aantrekkelijker wordt voor nationale en internationale wedstrijden, zoals het komende NK Wielrennen op de weg.

De wegverbreding naar 6.00 meter maakt het mogelijk dat bij dergelijke wedstrijden auto’s van de wedstrijdorganisatie en volgauto’s veilig en beter kunnen inhalen. Daarnaast wordt de afwatering verbetert, de haakse bochten en de wildroosters in dit deel eruit gehaald, om ook zo de veiligheid te vergroten. Het tracé wordt ook deels opgehoogd om straks in 2022 goed aan te kunnen sluiten op de nieuwe klimroute naar het Dak van Drenthe.

De werkzaamheden zullen uiterlijk in de eerste week van juni afgerond worden om tijdig klaar te zijn voor de voorbereidingen van het komende NK op 18,19 en 20 juni. De VAM-berg zal gedurende deze periode gedeeltelijk open blijven voor publiek. De toegang vanaf Parkeren-Zuid is tijdelijk afgesloten.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord