‘Fotografen’ vinden campers/caravans op opritten bijzondere onderwerpen om vast te leggen

Hoogeveen  – De politie krijgt de laatste dagen verschillende meldingen binnen van verdachte situaties waarbij woningen, (opritten) worden gefotografeerd, waarop campers/ caravans geparkeerd staan.
Thuiskomen na een vakantie en dan merken dat inbrekers uw hele huis overhoop hebben gehaald? Dat wilt u niet. De vakantiestemming is dan snel verdwenen. Met een paar eenvoudige maatregelen gegeven door de politie  kunt u zorgen dat inbrekers uw huis voorbij gaan.
– Vertel uw buren dat u op vakantie bent. Of dit nu een paar weken of een lang weekend is.
– Zorg voor goed hang- en sluitwerk. Sluit alle ramen en deuren goed af en haal de sleutels uit de sloten.
– Vraag of iemand de post die uit de brievenbus steekt even door duwt en regelmatig de post weghaalt. Natuurlijk uit het zicht.
– Door uw verlichting ’s avonds aan te laten gaan, lijkt het of u thuis bent. Dit kan door gebruik te maken van tijdschakelaars.
– Heeft u normaal ’s avonds uw gordijnen dicht, vraag dan of iemand dat voor u wil doen. Heeft u de gordijnen nooit dicht, doe dat dan ook niet tijdens uw vakantie. Sommige inbrekers doen aan voorverkenning.
-Plaats camera`s rondom de woning.

2 gedachten over “‘Fotografen’ vinden campers/caravans op opritten bijzondere onderwerpen om vast te leggen

  • 16 mei 2021 om 22:47
    Permalink

    De eenvoudige tips helpen weinig tegen het fenomeen dat bepaalde lieden gaan kijken wanneer de camper of caravan weg is van de oprit.

  • 19 mei 2021 om 21:01
    Permalink

    Plaats camera’s rond uw woning. Ik zie hier in de buurt steeds meer camera’s hangen en die zijn echt niet alleen op het eigen gebied gericht.

Geef een reactie