112/Misdaad

‘Fotografen’ vinden campers/caravans op opritten bijzondere onderwerpen om vast te leggen

Hoogeveen  – De politie krijgt de laatste dagen verschillende meldingen binnen van verdachte situaties waarbij woningen, (opritten) worden gefotografeerd, waarop campers/ caravans geparkeerd staan.
Thuiskomen na een vakantie en dan merken dat inbrekers uw hele huis overhoop hebben gehaald? Dat wilt u niet. De vakantiestemming is dan snel verdwenen. Met een paar eenvoudige maatregelen gegeven door de politie  kunt u zorgen dat inbrekers uw huis voorbij gaan.
– Vertel uw buren dat u op vakantie bent. Of dit nu een paar weken of een lang weekend is.
– Zorg voor goed hang- en sluitwerk. Sluit alle ramen en deuren goed af en haal de sleutels uit de sloten.
– Vraag of iemand de post die uit de brievenbus steekt even door duwt en regelmatig de post weghaalt. Natuurlijk uit het zicht.
– Door uw verlichting ’s avonds aan te laten gaan, lijkt het of u thuis bent. Dit kan door gebruik te maken van tijdschakelaars.
– Heeft u normaal ’s avonds uw gordijnen dicht, vraag dan of iemand dat voor u wil doen. Heeft u de gordijnen nooit dicht, doe dat dan ook niet tijdens uw vakantie. Sommige inbrekers doen aan voorverkenning.
-Plaats camera`s rondom de woning.

2 gedachten over “‘Fotografen’ vinden campers/caravans op opritten bijzondere onderwerpen om vast te leggen

  • De eenvoudige tips helpen weinig tegen het fenomeen dat bepaalde lieden gaan kijken wanneer de camper of caravan weg is van de oprit.

  • Plaats camera’s rond uw woning. Ik zie hier in de buurt steeds meer camera’s hangen en die zijn echt niet alleen op het eigen gebied gericht.

Geef een reactie

Aankomende evenementen