Algemeen

Basisinstructie Online communiceren: omdat alle vrijwilligers de mogelijk-heid moeten hebben om dit te leren!

Op dinsdag 18 mei a.s. van 19.30-21.00 uur organiseert Vrijwilligerscollege een online basisinstructie over online communiceren.

Het online communiceren zal blijven. Het is een geschikt middel om contacten te onderhouden en om je organisatie op orde te houden. Daarom willen we vrijwilligers de mogelijkheid bieden om zich de basis van het online communiceren eigen te maken. Met de opgedane kennis kunnen deelnemers daarna ook zelf het initiatief nemen om één of meerdere personen online uit te nodigen.

 

Voor deze bijeenkomst maken we gebruik maken van Skype. Met Skype kun je bellen, videogesprekken voeren of vergaderen. Bert Snoeijer van SeniorWeb heeft zich aangeboden om maximaal 6 deelnemers per keer stapje voor stapje de basis van het online communiceren uit te leggen.

 

Aan bod komen de betekenis en werking van alle zichtbare knopjes en symbolen, beeld- en geluidsinstellingen en een concrete instructie: hoe nodig je iemand uit en realiseer je ook werkelijk een onlinecontactmoment?

 

Om deel te kunnen nemen, moeten vrijwilligers over een tablet, laptop of vaste computer met camera en microfoon beschikken. Digi-vrijwilligers zijn inzetbaar om voorafgaand samen met u te kijken of uw computer over alle faciliteiten beschikt en of het u zelfstandig lukt om op de link in de bevestiging van deelname te klikken.

Bij voldoende belangstelling willen we deze sessie meerdere keren in kleine groepjes aanbieden en na afloop vervolgsessies aanbieden waarin deelnemers zelf actief en regelmatig oefenen met Skype.

 

We ontvangen graag uw aanmelding voor 16 mei a.s. via de website www.vrijwilligershoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via vc@vrijwilligershoogeveen.nl. Na aanmelding ontvangt u van ons de link voor deelname aan het college. Dit kunt u thuis volgen.

Geef een reactie