GGD-locatie bij TT-circuit per 13 mei alleen voor vaccineren

Door grotere leveringen van vaccins, kan er de komende weken meer worden gevaccineerd. Het Test- en Vaccinatiecentrum in Assen (locatie De Haar, bij het TT-circuit) wordt daarom vanaf 13 mei in zijn geheel in gebruik genomen voor het vaccineren. Er blijft ruim voldoende testcapaciteit over op de overige testlocaties in Assen (Aziëweg), Emmen, Meppel en Hoogeveen.

Het ontwerp doet waarvoor het bedoeld is
Paulien Nienhuis, projectleider: “Bij het ontwerpen van het Test- en Vaccinatiecentrum bij het TT-circuit hebben we steeds de ambitie voor ogen gehad om het centrum voor zowel testen als vaccineren te kunnen gebruiken. Ook was het streven dat het omstellen zo weinig mogelijk tijd in beslag zou nemen. De afgelopen maanden hebben we regelmatig verschillende verhoudingen gehad van aantal teststraten en prikstraten. En nu komt dan het moment waarop we volledig omschakelen naar vaccineren op de TT.”

Teststraten TT-locatie sluiten woensdag 12 mei om 15.00 uur
De teststraten van de TT-locatie sluiten woensdag twee uur eerder, zodat er ruimte is voor de laatste aanpassingen en inrichting. Zo kunnen deze straten 13 mei gelijk gebruikt worden als prikstraten. Onlangs is voor de opschaling al een extra wachtruimte aangebouwd bij de TT-locatie. In totaal hoeven slechts twee uur testen op deze locatie opgeofferd te worden om dit mogelijk te maken.

Er blijft ruim voldoende testcapaciteit
Met het overgebleven aantal teststraten aan de Aziëweg in Assen, in Emmen, Hoogeveen en Meppel kan GGD Drenthe dagelijks tussen 9.00 en 17.00 uur ongeveer 2800 testen uitvoeren. De afgelopen drie weken testte GGD Drenthe ongeveer 1200 – 1600 per dag, met af en toe een uitschieter tot 1900. Er blijft dus ruim voldoende testcapaciteit over.

Drie locaties in Drenthe bieden ook snelle antigeentesten
De TT-locatie was de eerste GGD-locatie in Drenthe die met antigeentesten (ook wel sneltesten genoemd) ging werken. Het was de eerste GGD-locatie in Nederland waar de testen op de locatie zelf geanalyseerd werden. Inmiddels worden de sneltesten ook gebruikt op de testlocatie aan de Aziëweg in Assen, Emmen en Meppel. De locatie in Hoogeveen gebruikt op dit moment alleen PCR-testen, maar op alle locaties is een PCR-test mogelijk (en soms noodzakelijk).

Keert het testen ooit nog terug naar de TT?
Marjon Feenstra, manager Infectieziektebestrijding COVID-19: “Op dit moment weten we niet of het testen nog weer terugkeert naar de TT. Wat we wel weten is dat de locatie gemakkelijk weer kan worden omgezet om dit mogelijk te maken. We zijn blij dat we het ontwerp nu zo kunnen inzetten en dat we door de grotere leveringen van vaccins vanaf nu veel meer kunnen vaccineren.”

Deel dit bericht!

Geef een antwoord