Algemeen

Leerlingen RSG Wolfsbos leggen Memory Stones bij Joods monument

4 en 5 mei, dagen om met elkaar stil te staan bij de zingeving van vieren en herdenken. Niet alleen thuis maar zeker ook op school. Leerlingen in de onderbouw van het Dalton Beroepen College (locatie Harm Smeenge) zijn tijdens de lessen bezig met dodenherdenking op 4 mei. Samen met de docent bedachten zij een mooi initiatief: Memory Stones maken.

Niet vergeten
Marian van Gogh, docent van RSG Wolfsbos vertelt: “Tijdens de lessen Mens & Maatschappij praten we met de leerlingen uitgebreid over de Tweede Wereldoorlog, het vieren van bevrijding en de herdenking. Ook hebben we het over de Joodse begraafplaatsen en het Joodse monument aan de Zuiderweg in Hoogeveen. Op deze begraafplaatsen worden door familieleden steentjes achter gelaten op of bij de graven. Dit als teken dat de overledene niet wordt vergeten”.

Indrukwekkend
De verhalen die vervolgens loskomen maken diepe indruk op de leerlingen. Marian van Gogh licht verder toe: “De verhalen raakten de leerlingen echt en zo ontstond het idee om zelf Memory Stones te gaan maken”. Er werden steentjes gezocht en vervolgens beschilderd en versierd. In overleg met de gemeente en de beheerder van de begraafplaatsen in Hoogeveen hebben de leerlingen het Joodse Monument aan de Zuiderweg in Hoogeveen bezocht en de steentjes neergelegd. Indrukwekkend. Herdenken met Memory Stones, zo wordt het verleden niet vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen