OBS De Schuthoek legt krans

Hoogeveen – De leerlingen van de groepen 7 en 8 van De Schuthoek hebben afgelopen vrijdag een krans gelegd bij het bevrijdingsmonument voor het raadhuis in Hoogeveen.
Ieder jaar leggen de kinderen van de school een krans tijdens de herdenking van 4 mei in Hoogeveen omdat De Schuthoek dit monument heeft geadopteerd.
De herdenking gaat vanwege corona natuurlijk niet op de gebruikelijke manier door, maar de school vindt het toch erg belangrijk dat de kinderen van de bovenbouw betrokken zijn bij de herdenking, daarom is gekozen voor een alternatieve kranslegging georganiseerd door stagiair Jari Heutinck. Tijdens de kranslegging heeft burgemeester Karel Loohuis mooie woorden gesproken naar de kinderen toe en heeft hij nog eens benadrukt hoe belangrijk het is dat we de gebeurtenissen van de Tweede wereldoorlog doorgeven aan volgende generaties.
Fae Schoemakers en Sanne Katerberg hebben namens beide groepen de krans gelegd en alle kinderen van de groepen 7 en 8 hebben vervolgens een roos neergelegd voor het bevrijdingsmonument. Op school wordt ter voorbereiding van 4 mei ieder jaar veel aandacht besteed aan de herdenking met behulp van materialen van het comité 4 en 5 mei. “Ik merk dat de kinderen het altijd interessant vinden om veel te horen en te leren over deze donkere periode in Nederland. Het is erg fijn dat daar op school ook aandacht voor is en op deze manier de kinderen op een heel mooie manier worden meegenomen in de historie van Nederland”, aldus een ouder van De Schuthoek.

Na de kranslegging mogen de kinderen gaan genieten van een welverdiende meivakantie!

Deel dit bericht!

Geef een antwoord