Algemeen

Aangepaste 4 mei herdenking in Hollandscheveld zonder publiek

Hollandscheveld – In verband met Coronavirus is de jaarlijkse herdenking van de oorlogsslachtoffers ook in Hollandscheveld afgelast. Er zullen op de 4e mei evenals vorig  jaar wel kransen worden gelegd, maar dit gebeurt in zeer klein comité op drie afzonderlijke momenten verspreid over de dag. Hierbij is geen publiek aanwezig. De krans van de gemeente vertegenwoordigt dit jaar tevens het bloemenleggen namens de bevolking.
De kerkdienst in de Nederlands Hervormde Kerk zal dit jaar wel doorgaan en wordt voorgegaan door ds. Mudde. Deze dienst begint om half 7 en mag worden bijgewoond door 30 personen. Voor deze dienst dient men zich aan te melden. De vlag kan, in tegenstelling tot de normale regel, de hele dag halfstok hangen. De nationale herdenking kan op televisie gevolgd worden en de twee minuten stilte kunnen in huiselijke kring in acht genomen worden. De klok zal in Hollandscheveld in de minuten voorafgaand aan de twee minuten stilte worden geluid.
Op 5 mei, de dag dat we vieren dat Nederland is bevrijd, wordt aan de inwoners gevraagd de vlag de hele dag in top te hangen.

Geef een reactie