Ansichtkaartenactie van Rotaryclub Hoogeveen-De Wolden laat herinneringen weer tot leven komen

Hoogeveen – Omdat bewoners van zorgcentra altijd zo uitkijken naar post, heeft Rotaryclub Hoogeveen-De Wolden ansichtkaarten laten maken van oude foto’s van de omgeving. Afgelopen weken hebben Rotaryleden 2500 kaarten verzonden naar de bewoners van zorginstellingen. De ansichtkaarten zijn ook te koop in setjes van twaalf, en die opbrengsten komen ook weer ten goede aan andere projecten in de regio.

 

Al eerder in de coronatijd kwam de Rotaryclub in actie voor bewoners van zorgcentra. Vorig jaar werden er bossen tulpen gebracht naar verzorgingstehuizen. Rotarylid en eigenaar van de Schildhoeve Robertkoen Blokzijl ondersteunde het zorgpersoneel tijdens de pandemie. Het viel hem op dat de bewoners vaak tevergeefs naar hun brievenbus liepen.

 

Dat was voor de Community commissie van Rotary Hoogeveen-De Wolden het moment om een ansichtkaartenactie te beginnen. Niet een gewoon kaartje. Het moest een kaartje zijn met een meerwaarde. Met medewerking van de Oudheidkamer Zuidwolde, de Historische Kring Hoogeveen en het Drents Archief werden historische foto’s geselecteerd om ansichtkaarten van te maken. 12 verschillende foto’s van Hoogeveen, Zuidwolde, Ruinen, Pesse, Kerkenveld en Hollandscheveld werden uitgekozen. Schrijfster en dichteres Marga Kool maakte bij elke foto een passend gedicht. Er werden in totaal 6000 kaarten gedrukt, waarvan een deel dus al zijn weg gevonden heeft naar bewoners van zorgcentra in Hoogeveen en de omliggende dorpen.

 

Aan de reacties is te merken dat de ouderen het fantastisch vinden deze goede-wens-kaart in hun postvakje te vinden. De foto’s van herkenbare plekken halen herinneringen op en zijn mooi om te delen met medebewoners en familie. Ze bieden een prachtige manier om met elkaar in gesprek te gaan over vroeger. Zoals een bewoner vertelde, dat zij met een kleindochter de foto van Schut had bekeken en haar kon laten zien waarlangs zij, als kind, elke dag naar school fietste. “Mooie herinneringen van vrogger.”

 

Pakketjes met 12 verschillende ansichtkaarten zijn voor € 5.- verkrijgbaar bij o.a. Stuifzand Allerhande in Zuidwolde en in Hoogeveen bij BP Tankstation Zuid-Oost, Shell Tankstation Klok, !pet boekverkopers en Veldman Mode.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord