Danny van der Sleen en Jordy Balsala nieuwe trainers JO19

De jeugdopleiding van VV Hoogeveen stond vroeger altijd goed aangeschreven en de selectieteams speelden op een hoog niveau. De laatste jaren zijn er flinke stappen gemaakt om hier weer naar terug te keren. Dat leidde al tot een lokale KNVB certificering. Komend seizoen hoopt men ook met het hoogste jeugdelftal de weg omhoog weer te vinden. Dat zal gebeuren met een nieuw trainersduo.

Danny van der Sleen en Jordy Balsala zullen met de JO19 van de blauwwitten de volgende stap moeten maken. “Het kwam op ons pad en het leek mij een leuke uitdaging”, trapt Danny van der Sleen af. “Ik train al jaren in de onderbouw en toen dat vacature bij het hoogste jeugdteam vrij kwam heb ik meteen gereageerd. Het geeft jezelf ook even weer een nieuwe prikkel.”
Jordy Balsala kijkt uit naar de samenwerking met Van der Sleen. “We zijn al vanaf ons 16e vrienden, dus wat dat betreft is het prachtig dat we nu een trainersduo mogen vormen. We kunnen alles tegen elkaar zeggen en met elkaar bespreken. Hierdoor kun je elkaar ook op een goede manier scherp houden en aanvullen. We hebben ook afgesproken om op basis van gelijkwaardigheid deze klus aan te gaan. Een echte taakverdeling zal er eerst ook niet zijn. Dat zal op een natuurlijke wijze wel ontstaan.”

BEKEND GEZICHT

Met Van der Sleen staat er ook een bekend gezicht voor de groep. Hetgeen sommige spelers nog wel eens over de streep kan trekken om ook bij Hoogeveen te gaan spelen. “Ik denk dat we de laatste jaren een goede indruk hebben achtergelaten met de jeugdteams. De volgende stap moet zijn dat ook ons hoogste jeugdteam, de JO19, weer op de kaart wordt gezet. Het klopt inderdaad dat jongens uit de regio zichzelf ook aanmelden. We hebben de eerste testtraining achter de rug en die was veelbelovend.”
Ook de jeugd heeft straks ruim anderhalf jaar nauwelijks in competitieverband gespeeld. Toch verwachten beide trainers niet dat dit tot grote achterstanden heeft geleid. “Veel mensen zeggen dat alle jeugd achter de Playstation zit, maar ik ervaar dat anders. Mijn zoon zit ook in dezelfde leeftijd en ik zie dat ze er heel creatief mee omgaan om toch te kunnen blijven voetballen. Zo organiseren ze onderling voetbalwedstrijdjes tegen jongens uit Meppel, Zwolle en Assen. Ze zijn ook veel op de club te vinden. Ze hebben zelf ook het initiatief genomen om nu alvast te beginnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.”

CONTACT MET SENIOREN

Hoofdtrainer Nico Haak zal ook een rol gaan spelen bij de JO19. “Nico gaat ons begeleiden en adviseren. Dat is geweldig, omdat hij natuurlijk een schat aan ervaring heeft opgedaan binnen de jeugdopleidingen van PEC Zwolle en FC Emmen. Daarnaast heeft hij de spelers dan ook meteen goed in kaart. Ook Edward Sabandar (hoofdtrainer Hoogeveen zaterdag, red.) zal er bij betrokken worden, zodat de doorstroming naar beide eerste elftallen ook beter gaat verlopen.”
Men komt ook tegemoet aan de kritische geluiden die er te horen waren. “De jongens van de huidige JO19 voelden zich niet echt gehoord binnen de vereniging. We zijn niet doof voor kritiek en daar dus mee aan de slag gegaan. De tweedejaars gaan vanaf het begin om de week meetrainen bij Hoogeveen zaterdag, zodat ze al kunnen ruiken aan het seniorenvoetbal. Talenten die er bovenuit springen, kunnen aansluiten bij Hoogeveen zondag. Op deze manier kunnen we goed kijken wat het niveau van de spelers is. Daarnaast komt er ook een zaterdag 3, zodat jongens die op een lager niveau verder willen bij de club kunnen blijven.”

Geef een reactie