Algemeen

Dagelijks Leven bouwt tweede woonzorglocatie voor mensen met dementie in Hoogeveen

Hoogeveen – Dagelijks Leven is begonnen met de bouw van haar tweede kleinschalige woonzorglocatie in Hoogeveen. In Het Korhoenhuis aan de Korhoenlaan wordt straks gespecialiseerde zorg geboden aan mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies.

“Dat we een tweede woonzorglocatie mogen openen in Hoogeveen vinden we geweldig en met onze plek aan de Korhoenlaan hebben we een toplocatie gevonden”, vertelt opstartmanager Anne Marie van ‘t Holt van Het Korhoenhuis. “Alle voorzieningen zijn dichtbij en het huis mét grote tuin staat midden in een levendige buurt. Wij streven ernaar om de bewoners zo veel mogelijk deel uit te laten maken van de wijk. Hier kan dat perfect!”

Bewoners zijn 24 uur per dag verzekerd van gespecialiseerde zorg en beschikken over een studio die met eigen meubels kan worden ingericht. Het Korhoenhuis is geen standaard woonzorglocatie, vervolgt Van ’t Holt. “Wat ik mooi vind aan de visie van Dagelijks Leven is dat we uitgaan van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Het welzijn van onze bewoners staat voorop. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders die zorgen voor een zinvolle dagbesteding en worden de maaltijden iedere dag vers bereid door onze eigen kok. Bewoners die dat leuk vinden mogen altijd meehelpen met koken. Willen ze aan de slag in de tuin? Ook dat kan! Alles mag, niets moet. Gewoon, als thuis. Bovendien is wonen bij Dagelijks Leven betaalbaar voor iedereen, ook voor mensen met alleen AOW.”

Meer informatie over wonen in Het Korhoenhuis? Mail naar a.vantholt@dagelijks-leven.nl of bel 06 12 89 34 08

Geef een reactie