Workshops Popsport voor muzikaal Drents Talent

PopSport Drenthe is gestart. Negen singer-songwriters, één dj producer en één band hebben zich gemeld voor dit talentontwikkelingstraject. De deelnemers tussen de 14 en 21 jaar krijgen de komende maanden begeleiding en coaching om zichzelf te verbeteren op muzikaal vlak en op het gebied van promotie en podiumpresentatie.

 

Uit Assen komen dit jaar vijf deelnemers. Eén ervan is het duo Ellen en Viola dat Nederlandstalige liedjes maakt. Tweede deelnemer is Julia Dubbelboer die zichzelf begeleidt op basgitaar en elektronische beats met daarop theatrale Nederlandse teksten. Andere deelnemers uit de hoofdstad zijn singer-songwriters Leeloo Brinkman en Nina van den Woude die beide Engelstalige liedjes op piano en gitaar spelen.

 

Nuala Boersma uit Havelte zingt en drumt sinds jonge leeftijd en net als Kaylee Landhuis uit Coevorden valt ze op omdat ze naast drum meerdere instrumenten speelt. De diversiteit aan instrumenten komt bij Kaylee volledig tot recht in de country, terwijl Nuala Engelstalige popliedjes maakt. Anousha Baak komt ook uit Coevorden. Zij speelt akoestische gitaar en brengt jazzy popliedjes.

 

Eline Pilaat uit Nieuw-Buinen maakt ballads en speelt naast haar eigen werk ook covers als ‘If I ain’t got you’ van Alicia Keys. De Asser dj producer Jordan gaat ook aan de haal met werken van grote sterren. Hij remixt bijvoorbeeld de platen van Billie Eilish en probeert daar in Popsport eigen producties aan toe te voegen. Thirza Lutke uit Coevorden en Marieke Schenk uit Tynaarlo brengen beide kleine poppy liedjes op gitaar.

 

Eén band
Er doet dit jaar slechts één band mee aan het Popsport. Moonlighter uit Borger wil tijdens het talentontwikkelingstraject werken aan samenspel en de inzet van sociale media. Tijdens de Popsport kick-off zette de band een paar stevige nummers neer, waarin beide gitaristen afwisselend de zang op zich namen.

 

Popsport helpt jonge muzikanten op weg in de muziekbusiness. In verschillende (online) coachingsdagen komen niet alleen de muzikale aspecten als podiumpresentatie, songteksten en zangtechniek aan bod, ook inhoudelijke zaken als het boeken van eigen optredens en het op orde krijgen van het promotiemateriaal krijgen aandacht.

Geef een reactie