RSG Wolfsbos ontvangt gouden Schoolkantine Schaal voor gezonde schoolkantines

Hoogeveen – Fruit, verantwoorde tussendoortjes, gezonde broodjes en een watertap met gekoeld drinkwater. Het aanbod in de schoolkantines van de locaties Harm Smeenge en De Meander ziet er aantrekkelijk uit. Niet voor niks hebben de twee locaties van het Dalton Beroepen College de gouden Schoolkantine Schaal 2020-2021 van het Voedingscentrum ruimschoots verdiend. De schaal is de bekroning voor het gezonder inrichten van de schoolkantines.

 

Bewuste leefstijl belangrijk voor leerlingen

Op de locaties Harm Smeenge en De Meander is het aanbod in de kantine nóg gezonder geworden. Gerda Meijerink, verantwoordelijk voor de kantineverkoop op locatie Harm Smeenge, vertelt enthousiast: “Ten minste 80% van het aanbod bestaat nu uit gezonde broodjes, fruit, salades en andere verantwoorde producten. Ook staat er een watertap in de kantine waardoor er voor de leerlingen altijd en onbeperkt gekoeld drinkwater beschikbaar is. Met het huidige aanbod in de kantines is het voor leerlingen extra makkelijk om een gezondere keuze te maken voor tussendoor of lunch. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee”. Beide locaties hebben de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

Jong geleerd, oud gedaan

Ronnie van der Laan, conciërge van locatie de Meander en mede verantwoordelijk voor de gezonde schoolkantine geeft aan: “Hoe ouder leerlingen worden, hoe meer ze zelf gaan bepalen wat ze eten en drinken. Ook kunnen ze bepaalde voedingsgewoontes ontwikkelen. Gezonde schoolkantines kunnen jongeren ondersteunen bij het ontwikkelen van gezonde voedingsgewoontes. Want jong geleerd, is oud gedaan”. Gerda Meijerink, knikt instemmend en is het daar helemaal mee eens.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord