Algemeen

Gemeentebelangen Hoogeveen wil een halt toeroepen aan het inrichten van zonneparken

Hoogeveen – Gemeentebelangen Hoogeveen wil een halt toeroepen aan het inrichten van zonneparken in de gemeente Hoogeveen.

De nu al gehonoreerde aanvragen zullen nog uitgevoerd moeten worden volgens de bestaande procedure. Nieuwe of nog niet goedgekeurde zonneparken zullen niet meer door GB Hoogeveen worden ondersteund.

Gemeente Belangen roept ook andere partijen in de gemeenteraad op om geen steun hieraan te geven.  bDe door de provincie vastgestelde energieopgave betreft de provincie Drenthe die moet dan maar op een andere manier opgehaald moeten worden.

Voor het plaatsen van zonnepanelen op daken en windmolens van max 15 m hoog bij bv. agrariërs vindt de partij geen probleem.
Hoogeveen heeft al veel meer gedaan dan de rest van de provincie en we willen niet de spiegelvlakte van Drenthe willen worden. GB wil dat er vanaf nu een halt wordt toegeroepen aan het inrichten van zonneparken, er zijn inmiddels genoeg hectares voorzien van zonnepanelen en daar is wat Gemeente Belangen betreft de kous mee af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen