Algemeen

Mooi nieuws voor Hoogeveensche Courant: deze blijft vooralsnog bestaan

Hoogeveen – De Hoogeveensche Courant blijft vooralsnog bestaan. De Hoogeveensche Courant is 1 van de zeven betaalde nieuwsbladen van NDC die behouden blijft.

Wel verdwijnen er bij de NDC mediagroep 100 van de 580 banen. Dat heeft het bedrijf woensdag bekend gemaakt gemaakt in Dagblad van Het Noorden.

Een gedachte over “Mooi nieuws voor Hoogeveensche Courant: deze blijft vooralsnog bestaan

  • Blij dat de Hoogeveensche Courant niet wordt opgedoekt. De bewering van Mediahuis dat ze wil inzetten op onafhankelijke journalistiek is vooral een PR leuze om haar beleid naar buiten toe te verkopen/rechtvaardigen. Ik meen dat de Hoogeveensche Courant, eigendom van NDC Mediagroep, dochteronderneming van Mediahuis, schade leidt door de voortdurende reorganisaties, bezuinigingen en schaalvergrotingen. Er is hierdoor steeds meer nationale en internationale nieuws uit de lokale krant verdwenen en beperkt de fysieke en digitale krant zich nu vooral tot lokaal nieuws. De krant heeft steeds minder geld over voor onderzoeksjournalistiek, biedt echter nog steeds goede achtergrondinfo, maar commerciële advertenties en informatievoorziening (van de gemeente) gaan steeds meer de boventoon voeren, vooral in de gratis krant. Ook zijn inmiddels enkele huisbladen in Hoogeveen ter ziele. Het verdwijnen van haar kantoor in Hoogeveen heeft de fysieke en emotionele toestand tot de lezer verhoogd. Bovendien zijn er af en toe bezorgproblemen. Op steeds minder locaties en later op de dag is de betaalversie te koop: nu alleen bij !. Pet.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: