©foto: Schonewillefotografie
Algemeen

Sluiting zwembad ‘De Dolfijn’ op enkele feestdagen als bezuinigingsmaatregel

Hoogeveen  – Uit bezuinigingsoverweging  zal zwembad op enkele feestdagen gesloten zijn. Dit zal zijn op Goede Vrijdag, 2ePaasdag, Hemelvaartsdag en 2ePinksterdag.

Dit besluit is genomen om dat de kosten per dag meer zijn dan de opbrengsten. Kosten zijn per dag € 1.157,78 en de opbrengsten zijn stukken minder bij opening van het bad op deze dagen.

In verband met de corona regels en de horeca is gesloten wordt alleen vergeleken door de gemeente met de entreegelden. De schatting daarvan is gebaseerd op vastgestelde tarief voor 2021 en de laatst bekende bezoekers aantallen. Bij sluiting op de vier genoemde dagen kan de besparing als volgt worden becijferd:
Vier dagen minder kosten ad € 1.157,78 is 4.631,12 en vier dagen minder opbrengsten is € 1.707,45. Dit is een besparing per saldo van € 2.923,67.

2 gedachten over “Sluiting zwembad ‘De Dolfijn’ op enkele feestdagen als bezuinigingsmaatregel

  • Geweldig, een besparing van bijna drie duizend euro. En diegene die willen gaan zwemmen zoeken het maar zelf uit…. Lekker bezig gemeente Hoogeveen. Eén ambtenaar minder levert een veel hogere besparing op! En ik ben er van overtuigd dat er nog flink bespaard kan worden op het gemeentehuis. Zullen de ambtenaren niet leuk vinden om te lezen maar niet iedereen daar werkt hard.

Geef een reactie