Black Bottle Riot en Tricklebolt in oktober in Het Podium

Hoogeveen – De Nijmeegse rockband Black Bottle Riot komt op zaterdag 9 oktober naar Het Podium in Hoogeveen. De band bestaat al tien jaar lang uit Simon Snel op gitaar en zang, Mike Sedee op gitaar, Jaap van den Berg op bas en Mark Weerts op drums. Hun muziek doet denken aan The Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd en Tom Petty. Met dikke riffs, dubbele gitaarlijnen en een strakke ritmesectie is Black Bottle Riot een ware, stomende rockmachine. Kaarten voor het concert zijn te bestellen op www.hetpodium.nl.

Fire

In 2019 bracht Black Bottle Riot het vierde album Fire uit. Op deze plaat klinkt de band herboren. De liveshows van BBR worden gekenmerkt door energie, bezieling, aanstekelijk enthousiasme en een fantastische chemie tussen de vier Nijmegenaren. De band speelde op vele binnenlandse en buitenlandse podia, op festivals als Rockin’ Park, Zwarte Cross en Down The Rabbit Hole en verzorgde een supportshow voor onder meer ZZ Top, Blackberry Smoke, Rival Sons en Black Stone Cherry.

 

Support act: Tricklebolt

Met een 70’s spirit en een drang om rock-‘n’-roll weer een vleugje gevaar te geven, staat Tricklebolt voor een krakend, schurend en zwetend muzikaal, sonisch oergevoel. De band is diepgeworteld in oost-Nederland en doet denken aan een kruisbestuiving tussen Deep Purple, Birth of Joy en Mötorhead. Een authentiek, rauw gitaargeluid, een zwevend Hammond-tapijtje en psychedelica worden aangevuld met hooks en looks à la Fatal Flowers. Tricklebolt ramt dit alles Lust For Life-energiek en met gepaste decibels de maagwand in, zodat het publiek zich volledig in een Easy Rider roadtrip waant.

Op de muzikale CV van Tricklebolt staan onder andere supportshows voor Golden Earring, DeWolff, Uriah Heep, Extreme, DI-RECT en Navarone. Tricklebolt bracht al twee albums uit. In 2021 ziet ’s werelds allereerste Drive-In Live album het daglicht, dat in de zomer van 2020 werd opgenomen.

Foto: : Mike Nicolaassen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord