Algemeen

Online communiceren: hoe haal je daar het maximale uit?

Op dinsdag 20 april a.s. van 19.30-21.00 uur organiseert Vrijwilligerscollege een online college over online communiceren.

Als vervolg op een eerder aangeboden Vrijwilligerscollege over online communiceren, hebben we Dries Koster, directeur-bestuurder van RSG Wolfsbos, bereid gevonden om zijn ervaringen te delen.

 

Gezien de vele voordelen zal online communiceren in de toekomst van blijvende aard zijn. In dit college bieden we het onderwerp aan vanuit het perspectief van een ervaringsdeskundige. Iemand die graag zijn kennis en ervaring wil delen, maar er zeker ook voor open staat om zelf te leren door interactief met deelnemers in gesprek te gaan.
Dries Koster is directeur-bestuurder van RSG Wolfsbos en sinds de corona-uitbraak beslaan de online overleggen een groot deel van zijn tijd. Uit zijn ervaring stelt hij een aantal onderwerpen aan de orde tijdens het college. Dit zijn o.a. de verschillen tussen fysieke en online bijeenkomsten, hoe ziet een goede voorbereiding aan een online bijeenkomst eruit en wat mag je van deelnemers verwachten. Ook komen bijvoorbeeld gedragsregels bij online communiceren aan bod: denk aan bewustwording over wat anderen zien als de camera aan staat, je uiterlijk, je lichaamshouding en meer.

Kortom, hoe zorg je als organisator voor de beste condities voor jouw overleg en hoe haal je als deelnemer het maximale uit een online overleg? Na het volgen van dit college maak je optimaal gebruik van online communicatiemogelijkheden.

Dit Vrijwilligerscollege is tot stand gekomen dankzij de medewerking van de Hoogeveense Uitdaging.

 

We ontvangen graag uw aanmelding voor 16 april a.s. via de website www.vrijwilligershoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via vc@vrijwilligershoogeveen.nl. Na aanmelding ontvangt u van ons de link voor deelname aan het college. Dit kunt u thuis volgen.

Geef een reactie