Streefbedrag komt in zicht om zorg voor Nikita te continueren

Hoogeveen – Charifa Mager haar zus Nikita (29) uit Hoogeveen is begin oktober positief getest op Corona. Hierop is Nikita vijf weken heel erg ziek geweest door de gevolgen van Corona. Nikita is vijf weken thuis verpleegd.  Omdat Nikita te erg was verzwakt en er complicaties optraden in deze periode is ze tenslotte toch opgenomen in het Scheper ziekenhuis.

Ze heeft bijna een week in het ziekenhuis gelegen om aan te sterken. Alleen was een gevolg van het ernstig ziek zijn en de daarbij gepaarde stress dat de functie van haar linker been uitgeschakeld is. De diagnose was dan ook een Conversiestoornis. Bij een conversiestoornis gaat er iets mis met de signalen van de hersenen naar delen van het lichaam. Door bijvoorbeeld acute stress schakelen de hersenen bepaalde lichamelijke functies uit.

Er is nu op één plek in Nederland een medisch centrum waar ze haar kunnen behandelen voor dit probleem. En deze zit in Woerden: De HSK groep . Hier kunnen ze waarschijnlijk Nikita verder helpen. Ze is de afgelopen periode daar al vaak geweest  en zal de aankomende periode minsten 1x per week de reis naar Woerden moeten maken.  Hoelang de behandeling nog zal duren  is nog onzeker.

Tot zover lijkt het allemaal een goede kant op te gaan.  Alleen zit er een kleine kanttekening aan. De behandelingen vallen onder fysiotherapie. Fysiotherapie wordt door  zorgverzekeraar maar (deels) vergoed, of er zit een maximum op de aantal behandelingen. Om deze extra kosten, waaronder ook de reiskosten, op te vangen is Charifa voor haar zus Nikita een doneeractie opgestart zodat de behandeling gewaarborgd is de aankomende tijd.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord