Kwf begrijpt  dat deze beslissing bij velen moeilijk zal vallen. Na bijna 15 jaar en 265 Samenlopen komt er nu definitief een einde aan een bijzonder evenement, dat voor duizenden mensen heel veel heeft betekend. We kunnen terugkijken op veel mooie en vaak ontroerende momenten die ze samen hebben meegemaakt.

Waarom stopt KWF met Samenloop?

De pandemie heeft ons allen hard geraakt. Net als veel andere goede doelen heeft KWF het afgelopen jaar te maken gehad met een grote terugval in inkomsten. Door het niet doorgaan van evenementen is er in 2020 veel minder geld opgehaald, terwijl de vaste kosten doorliepen. Ook in 2021 zullen  tientallen miljoenen mislopen als gevolg van de coronacrisis. De relatief hoge kosten van een Samenloop zijn hierdoor niet langer te verantwoorden, en daarom hebben ze met pijn in het hart dit besluit moeten nemen.

Als er geen corona was geweest, was KWF dan doorgegaan met de Samenloop?

Dat is lastig te zeggen. Het was al langer bekend dat de Samenloop relatief veel investering vraagt. Door corona is het terugbrengen van de kosten nog urgenter geworden, zeker omdat er – vanwege het niet kunnen houden van de Samenlopen in 2020 en 2021 – geen opbrengsten tegenover staan.

Meer informatie is HIER te vinden

Archief foto: Roelof Jonker