Noordscheschut kan weer gebruik maken van het Zwarte Dijkje

Noordscheschut – Afgelopen dagen is er door de mannen van Buning hard gewerkt in de brandende zon om de laatste vierkante meters straatwerk van de hoofdrijbaan van het zwarte Dijkje in Noordscheschut er in te leggen.

De werkzaamheden zijn nog niet afgerond , en verkeer moet nog terdege rekening houden met werkzaamheden en tijdelijke afsluitingen. Zo moeten de laatste meters stoep en parkeerplekken nog aangelegd worden, en moeten de werkzaamheden aan het dorpsplein  nog worden afgerond.
Ook het kruispunt Zwarte Dijkje en Coevorderstraatweg staat later op de planning. Het onderhoud en renovatie van de Coevorderstraatweg zouden volgens plannen van de gemeente gelijktijdig met de laatste fase van het Zwarte Dijkje worden aangepakt, maar dit is nog niet gebeurd.

30 kilometerzone

Net als voor de renovatie van het Zwarte Dijkje is het gebied een 30 kilometerzone, maar volgens aanwonenden lijkt het er op dat bestuurders zich daar nog minder van aantrekken als voor de renovatie. Een aanwonende verteld dat het de bedoeling is met het versmallen van de straat de snelheid er uit gehaald zou worden van het verkeer. ‘Of het is gezichtsbedrog, en lijkt het er op dat bestuurders nog harder zijn gaan rijden. Dit mede door het overzichtelijk zijn geworden van de rijbaan. Hierin zijn de ‘kronkels’ en zichtbare drempels verdwenen, soms lijkt het op een racebaan. We hopen dat we het mis hebben. Maar de tijd zal het leren of de snelheidsremmers weer terug geplaatst moeten worden ” aldus een bewoner. De bewoner benadrukt, net als de meeste dorpsbewoners blij te zijn met de gehele renovatie. Ook middenstand in het dorp is blij met de metamorfose van de dorpskern en dat winkels weer geheel bereikbaar zijn.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord