Doos vol inspiratie voor basisscholen

Hoogeveen – Met vereende krachten is er de afgelopen weken door Scala Centrum voor de Kunsten, Theater De Tamboer en Bibliotheek Hoogeveen gewerkt aan een digitaal lespakket voor de basisscholen. Een online cultuureducatieprogramma waar leerkrachten en kinderen zelf mee aan de slag kunnen, nu kunstdocenten vanwege de coronamaatregelen niet in de klas kunnen staan. In Hoogeveen en ook in Meppel, De Wolden, Westerveld  en Steenwijkerland ontvingen de scholen onder meer de ‘cultuurbox beeldend’ met materialen en een lessenserie over de lente.

Livestream- en YouTubelessen
Het digitale programma biedt de scholen voor alle groepen een keuze uit livestreamlessen, online voorstellingen en YouTube lesvideo’s muziek, dans, beeldend, theater, media of erfgoed. Scala beoogt leerkrachten zo goed mogelijk te faciliteren en te inspireren om de kunstvakken een plek te geven en er samen met de kinderen plezier aan te beleven. De eerste reacties zijn positief en enthousiast.

Cultuurbox beeldend
Op alle scholen waar Scala kunstlessen verzorgt is vorige week de ‘cultuurbox beeldend’ bezorgd. Een doos vol inspiratie met materialen en lesbrieven voor alle groepen. Bij Scala in Hoogeveen is een heuse filmset ingericht voor het maken van de bijbehorende lesvideo’s. De beeldend docenten ontwikkelden twaalf leuke, leerzame lessen die aansluiten bij het voorjaar en de wereldoriëntatievakken. Groep 1 t/m 4 gaat aan de slag met dieren en bloemen, groep 5 en 6 met de groentetuin en groep 7 en 8 met aarde- en bodemonderzoek.

Muziek- en dans online
In de theaterzaal bij Scala in Meppel maken muziekdocenten opnames voor digitale ‘schoolreizen’ langs de muziek- en popgeschiedenis en het land van harmonie, fanfare, brassband en slagwerk. De dansdocenten van Scala verzorgen onder meer livestreamlessen. De bovenbouw krijgt een hiphopdansles en de onderbouw gaat dansend op onderzoek in andere landen, de dierenwereld en oma’s keuken. Ook is er voor groep 7 en 8 een livestream sing-a-long waarin de Engelse taal centraal staat.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord